Veckans Foto och Text
2021-12-09

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan dags att förbereda inför Torslandaresan. Packade bilen och åt sedan middag. Därefter bar det iväg mot Malmö för att hämta Jeanette. Sedan bar det av norrut mot Göteborg och Torslanda. Skapligt väglag genom Skåne och södra delen av Halland. I Kungsbacka började motorvägen se ut som hemma i Tomelilla med dålig snöröjning. Modd på vägen och lite slirigt. Mycket trafik och efter Astra-Zeneca mot Frölunda var det låg hastighet och täta bilköer. Efter Älvsborgsbron var det mörkt och svårt att se var vägen gick. Framme i sista rondellen var det blixtlåskörning. Varannan bil in i rondellen och det flöt tämligen lugnt och fint. Framme vid Skogensgård lyste snöröjningen med sin frånvaro med det gick bra att komma fram till slutmålet. Vi fick hjälp att bära in vårt bagage. Var inte själv till någon hjälp. Minusgrader och då är det svårt att få luft. På kvällen serverades det specialpizza samt ost och annat smått och gott samt något gott att dricka. Emma var inte hemkommen utan hade gått direkt från skolan till hotellet där hon extraknäcker. Det är ju julbordstider. Senare på kvällen var det dags att intaga horisontalläge.
Lördagsmorgonen var Emma åter på sitt jobb medan vi andra tog det lugnt. Framåt tolvslaget återvände Emma till hemmet och nu anlände även mormor och morfar från Skeda Udde. Efter fika fick Mårten ut och skotta litet på altanen. Emma hade beställt grillat till middag. Sedan anlände även Lina och Per med sina två döttrar och så kunde vi fira Emma. Visserligen var det först på söndagen som hon blev aderton år men det gick även bra att fira detta under lördagen. Sen sänggång.
Söndag dags för uppvaktning av Emma innan de gamle påbörjade sina hemfärder. Bra väglag så vi förflyttade oss snabbt söderut. Ett stopp i Ängelholm för litet mat som Jeanette bjöd på. Lämnade sedan av henne i Malmö innan vi fortsatte hemåt. Hemma igen rått, kallt och blåsigt. Var inte själv till mycken hjälp utan Ingegärd bar in allt bagaget som vi hade med oss hem. Lite TV på kvällen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag inget band. Körde Ingegärd till lasarettet i Ystad för återbesök. Passade själv på att besöka hamnen och ta lite bilder innan det var dags att bege sig hemåt. Sedan dags att fixa med helgens bilder. Detta tar sin lilla tid och så småningom var detta klart. På kvällen lite tid framför Tv:n.
Tisdag först en tur på bandet och sedan datortid. På eftermiddagen till lasarettet i Simrishamn. Ingegärd skulle bli utrustad med 24-timmars blodtrycksmätare. Hem igen och sedan den vanliga rutinen för kvällsaktiviteter.
Onsdag åter till Simrishamn och lasarettet. Först ett besök hos Annica, min KOL-sköterska. Lungkapacitet och syresättning kontrollerades samt kolmonoxiden i blodet. Alla värden oförändrade sedan förra besöket i höstads och i våras. Skönt att höra. Eftersom jag har mycket slem i lungorna borde jag ta en kortisonkur. Fick nya grimmor och slang till syrgasmaskinerna. Var sedan hos Georgia lungläkaren och samtalade. Hon skulle skriva ut en ny medicin jag skulle prova. Vidare ska man ta odling av slemmet från lungorna. Skönt att de engagerar sig i mina problem. Hem och sedan åter till Simrishamn. Nu skulle Ingegärd lämna tillbaka blodtrycksmätaren. Så gick denna dagen.
Torsdag till Tomelilla för att handla. Vi brukar göra detta om torsdagarna. Så det har blivit en vana att göra. På eftermiddagen är det dags för tredje covidsprutan så sedan ska vi vara fullvaccinerade med ett bättre skydd. Helt säker kan man inte vara.
Ta nu väl vara på varandra och snart lackar det mot jul. Vi får se hur denna julen blir. Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan