Veckans Foto och Text
2021-12-02

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan till Tomelilla och Rehab. Litet olika maskiner och sedan dags att köra ned till torget i Tomelilla. Handlade litet på apoteket med den gröna skylten. Det blev några flaskor vin att ha hemma. Hemma igen dags för en fika. Sedan ut i garaget för att ställa i ordning inför vinterhalvåret. Detta innebär att gräsklipparen och snöslungan byter plats. Lättare att få ut snöslungan om det nu blir litet snö. På kvällen dags att bege sig hem till Marianne och Hans. Det blev en mycket lyckad kväll i goda vänners lag. Ingen tyst stund där inte. Hemma vid midnatt så det var bara att intaga horisontalt läge.
Lördag skidor och skidskytte på programmet. Alltid lika intressant att se på. På kvällen bjöd Ingegärd på lammrostbiff. Till detta ett gott vin och så var kvällen räddad.
Söndag först bandet och sedan dags att se på skidor. Söndagsmiddagen bestod av pasta med köttfärssås och till detta ett gott rödvin. Passade bra till pastan. Ingen dum måltid. Får ofta pasta som rätt alla dagar i veckan då man är i Italien.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag bandet. Hann även observera att vi fått litet snö under natten. Inga större mängder men det var delvis vitt på marken. Städerskan var här och gjorde fint. Lite jobb framför datorn och på eftermiddagen var det dags att se omvalet av vår statsminister. Trist för Magdalena att det blev sådana kringelikrokar när hon skulle väljas. Det blir väl så då några inte kan tala med andra utan man håller på med sandlådetricks. Tråkigt att vuxna mänskor inte kan vara mera sams utan se ned på varandra om man inte har samma uppfattning om saker och ting. Om jag inte missminner mig var det många på trettiotalet och under kriget som hade bruna skjortor i sina garderober men idag vill man inte kännas vid detta utan framhärdar att de både till vänster och höger talar man inte med. Sorgligt! Oavsett politiska åsikter får man bara önska vår nya statsminister lycka till i hennes förvärv trots att hon valt några ministrar med skelett i garderoben.
Tisdag bandet. Det hade kommit snö under natten så nu var det vitt ute. Lite arbete framför datorn. På eftermiddagen var Ingegärd och spelade bridge. Hemma igen satte hon tillbaka soptunnorna och tog bort de värsta snöklumparna som plogen lagt upp. Konstigt att de inte kan vända skäret vid garageinfarterna utan bara kör på i högsta hastighet. Det är många år sedan vi hade en plogförare som tog hänsyn till infarterna men man kan hoppas att det kommer en sådan igen. De tänker inte på oss som kanske har svårt att skotta snö. Att salta är det inte tal om. Det är bättre att folk går och bryter armar och ben och kanske också avlider så blir kommunen av med dem.
Onsdag mera snö. Var i Tomelilla på eftermiddagen och fick tagit prover till nästa veckas läkarbesök. Passade på att tanka bilen samt vara på apoteket och hämta medicin. Snöslask på vägen hem så man fick ta det lugnt.
Torsdag till Tomelilla för att handla. Hemma igen dags att fylla på till fåglarna. Därefter dags att göra hemsidan klar. Hoppas att vädret blir bättre så Ni får en riktigt skön helg. Ta vara på varandra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan