Veckans Foto och Text
2021-11-25

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Torsdagskvällen var det studiebesök med Ystads Fotoklubb på Ystad Studios Visiter Center. Detta är beläget på gamla regementsområdet och närmare bestämt i före detta Lv-hallen. Här var Skandinaviens största filmstudio placerad. Numera är det delvis ett museum över filmerna som spelats in här och delvis två stora ateljéer som kan användas för film- och TV-inspelning. Tyvärr var det bara åtta medlemmar som slöt upp men vi som var där var mycket nöjda med besöket. Efter guidning runt lokalerna av Annette var det dags för en workshop. Uppgiften blev att göra en kort film med tre till fyra scener och på max en minut. Som instruktör hade vi Johan, som även jobbar här. Vi lyckades så småningom få ihop våra två filmer så alla var nöjda. Således en lyckad kväll i Ystad.
Fredag inget besök på Rehab eftersom Ingegärd inte kände sig bra i höften och benet. I stället blev det en tur på bandet för min del. Passade även på att fixa med bilderna som jag tog under torsdagskvällen. På kvällen hade Ingegärd gjort en ”fläskestek” med knaperstekt svål. Till detta cider, öl och en lille en.
Lördag bandet. Sedan litet jobb framför datorn samt skidor på TV. Dags att fixa litet med byalagets hemsida. På kvällen hade Ingegärd fixat musslor och vitlöksbröd och till detta drack vi en flaks Spumante (Procceco). Sedan blev det som vanligt litet Tv-tittande.
Söndag åter bandet. Sedan togs det lugnt resten av dagen. Litet tid framför datorn och Tv:n.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag inget band. Det blev i stället ett besök hos kuratorn. Det var förhoppningsvis sista besöket hos henne. Känner mig återställd efter Italienresa både psykiskt och fysiskt. Det har tagit litet tid men det har hjälpt.
Tisdag Rehab. På eftermiddagen hade Ingegärd bridgegänget här. Satt själv framför datorn och TV:n.
Onsdag var fönsterputsaren här och tog fönstren utvändigt. Såg sedan på TV när vi fick en ny statsminister. Nu av det kvinnliga könet. Hoppas att hon blev vald på kompetens och inte för sitt kön. Har själv uppfattningen att hon kan bli en tillgång för Sverige. Sedan till Petra för att bli klippta. Hemma igen åter TV. Nu var det budgeten som skulle klubbas. Som väntat gick oppositionens förslag igenom. Därför blev MP sura och hoppade av regeringen. Nu var det åter liv i sandlådan. Vissa kan inte leka med alla utan ska då mobba dessa. Tala om vuxen mobbing. Kanske dags att skicka ut två partier ur riksdagen. Att man skyller på att jorden går under om man sänker drivmedelsskatten med 50 öre var den största undanflykten man hört. Tror inte att man kör mer med denna sänkningen. Tyvärr måste man ha bil trots att man bor i ett tätbefolkat samhälle. Som exempel: För att ta mig till Simrishamns lasarett är man tvungen att ta en hel dag till detta. Att ta färdtjänst gör inte klimatet bättre. Bil som bil. Att köpa en el-bil har vi pensionärer inte råd till trots att de gröna säger att det är sååå billigt med dessa fordon. Ska man till vården ofta är man tyvärr tvungen att transportera sig själv med det fordon man har. Dags att vissa tar av sig skygglapparna och ser hur verkligheten ser ut.
Torsdag till Tomelilla för att handla. Hemma igen dags att slutföra hemsidan för denna veckan.
Ha nu Ni alla en riktigt skön och avkopplande helg och rå om varandra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan