Veckans Foto och Text
2021-11-11

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag dags för en tur till Rehab i Tomelilla. Vi försöker vara där två gånger i veckan. Det tar litet emot men man vänjer sig så småningom. Innan Covid var det en rutin att gå där två gånger i veckan så snart är vi tillbaka i dessa gängor. Bara att kämpa på.
Lördag och söndag blev det bandet i källaren. Därefter litet tid framför datorn. Skummade igenom litet gamla foton som har blivit digitaliserade.
En bild är från Haväng med Ingegärd. Fann även en del gamla bilder från byn. Mest vintermotiv. En del av husen på bilderna är nu borta av olika anledningar. Dels var det något som röda hanen slog klorna i och dels blev de väl inte underhållna utan blev till rivningsobjekt. Tror att man skulle bygga nytt på någon plats men detta blev tydligen ej av. Så fortlöper tiden och hus byggs och hus försvinner. Så har det varit genom historien. Trädet som vi fick ta bort blåste ned den 4:de december 1999 i samband med stormen. Den föll över gatan men lyckligtvis var där ingen där när det inträffade. Sven och jag kämpade med att röja upp på kvällen då det inträffade och så blev det tomt i den hörnan av tomten.
En bild är från handlarns. Det är Anita som står i affären och bilden är från 1997. Numera har vi tyvärr ingen affär i byn. Det är bara Anki´s borstaffär och café vi nu har kvar och det är tur att detta finns.
Även en bild från badet i Spjutstorp då man firade femtio år. Badet var det första som byggdes på landsbygden. Det är många barn från Spjutstorp och Onslunda som lärt sig simma här och fortfarande idag är badet välbesökt under sommaren. En stor eloge till Spjutstorps idrottsförening som sköter det.
Passade på fredagen att mellan skurarna ta några bilder i trädgården. Annars har det inte blivit mera fotografering i denna veckan. Inte särskilt lockande att bege sig ut i regn och blåst.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag även nu en tur på bandet. Slöade mest och tycker mig ha tappat energi att göra något. Slötittade på TV. Dock ingen avgång från statsministern. Tydligen problem att komma överens med några partier, vilket inte är konstigt. Alla vill sitta runt köttgrytan och alla vill ha igenom sina önskningar. Man kunde tro att det var julklappslistan som lämnades in. Vi får väl se hur det slutar.
Tisdag åter Rehab. På eftermiddagen var Ingegärd och spelade bridge. Var själv hos Nisses däck och fick bytt till vinterdäck. Skönt att slippa göra det själv. Ibland får man köpa tjänster då man själv har problem att utföra dessa.
Onsdag åter bandet. Sedan litet tid framför datorn. Hörde att Löfven lämnat in sin avskedsansökan. Tydligen har Lööf godkänt honom och fått igenom sin julklappslista. Undras hur Vänstern ställer sig detta. Tydligen får de vika ned sig som vanligt och stå med mössan i handen men man kan inte vara säker. Var även på Nova och fick influensavaccin.
Torsdag upp tidigt. Halv åtta kom två trevliga killar från Teleservice som skulle installera fiber till oss. Allt gick perfekt och efter någon timma var allt klart. Bild på båda TV-apparaterna, box på plats och både TV och internet fungerade. Tog sedan kontakt med Telia för att säga upp ADSL (internet). Inga problem utan det var en trevlig tjej jag fick prata med och snart var detta fixat. Ringde sedan Allente och blev mycket missnöjd med deras bemötande. Killen som tog emot min uppsägning försökte på alla vis att jag inte skulle göra detta. Kom att tänka på den gamla tidens hästskojare och begagnade bilförsäljare. Mycket aggressiv i sin framtoning. Kommer aldrig att rekommendera detta företaget. Sedan begav vi oss till Tomelilla för att handla. Mycket folk på ICA. Hem igen och sedan dags att slutföra denna hemsidan.
Veckorna går som tåget och snart är det helg igen. Ta det lugnt och ha det skönt i höstrusket


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan