Veckans Foto och Text
2021-11-04

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag besök av Öster Om Leden. Nu var det dags att få litet hjälp med trädgården. Fjärilsbuskarna klipptes ned till lagom höjd. Blommorna på lavendeln klipptes även bort och likaså blev häckväxterna tuktade. Sedan var det även dags för syrenerna att få en omgång. Det senare var i stort behov. Även klängrosen fick en duvning och rabatten bakom garaget rensades. Vi diskuterade även vad som kunde göras med tallen framför verandan. Det beslöts att under vinterhalvåret skulle man komma och ta ned den och endast låta stammen bli kvar så att murgrönan kunde fortsätta att växa på den. Detta var andra gången vi anlitar Gert-Inge för hjälp med trädgårdsarbetet och vi uppskattar verkligen hans arbete. Det har underlättat för oss båda så vi kan bo kvar i huset utan att ta ut oss. Medan vi fick trädgårdshjälp körde vi själva först till Rehab i Tomelilla. Hemma igen och sedan åter till Tomelilla för att handla. Under tiden hölls trädgårdsarbetet igång. På kvällen intog vi var sin god fläskkotlett inhandlade i Brösarp. Det var kotletter med en fettrand som gjorde smaken betydligt bättre och till detta ett gott vin. Så gick fredagen mot sitt slut. Nu återstod bara litet seende på TV.
Lördag en tur på bandet. Längre framåt dagen togs gräsklipparen fram och det blev förhoppningsvis årets sista gräsklippning. Passade även på att ta litet foto av den nu höststädade trädgården. Vilade en stund och framåt kvällen bjöd Ingegärd på ryggbiffar. Även dessa inköpta i Brösarp.
Söndag vilodag. Inget arbete i trädgården och inget band. Vi tog det verkligen lugnt. Inga måsten denna dagen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag bandet. Idag fick vi även städning. Vår städhjälp dök upp som avtalat och efter hennes besök var allt rent och snyggt. Även detta är en stor hjälp för oss båda. Det är tack vare dessa tjänster som vi vanliga pensionärer kan bo kvar i våra hus trots att vissa partier anser att de ska vi inte kunna. Ser allt detta som en liten återbetalning av allt vi under vårt arbetsliv betalt i höga skatter trots våra ringa inkomster. Länge leve ”pigavdraget” som en del tycks kalla detta. Om inte detta fanns hade vi fått bo i lägenhet och troligtvis haft ”bostadsbidrag” i stället. Hade det blivit billigare för staten. På eftermiddagen var Ingegärd hos hjärtläkaren i Simrishamn. Han trodde att det var en form av stress som var hennes problem. Tyvärr är hon orolig över mig då jag ibland får litet andningsproblem.
Tisdag dags för Rehab. Har fått program att följa så det är bara att kämpa på. Det går något lättare för varje gång.
Onsdag dags för egen del att bege mig till Elsa och fotvård. Skönt! Eftermiddagen en tur till Lövestad. Stannade i Skåne Tranås och köpte gravdekorationer. Sedan vidare till kyrkogården. Sedan blev det en runda i Lövestad. Tog en bild på Ingegärds föräldrahem och sedan vidare hem via Fågeltofta. Fick syn på ett storkpar som även de förevigades. Stannade även till på minneslunden här hemma.
Torsdag en tur till ICA i Tomelilla för att handla. Sedan hemåt igen. Nu var det dags att slutföra hemsidan. Fann några äldre bilder. En från 10 år sedan då jag hämtat snöslungan. Några från 2006 då vi fått lite snö. Det var även någon från sydkusten. Ibland kan man se hur vädret växlat mellan åren. Ibland snö och ibland fint väder.
Så var åter en vecka tillända och vädret inför helgen ser inte ut att bli bra. Det kanske är innesittarväder men för den delen ta ändock vara på varandra och ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan