Veckans Foto och Text
2021-10-28

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inget band. Var på årlig kontroll hos Magnus på Novakliniken. Allt såg bra ut. Hemma igen dags att hjälpa Ingegärd med att skala fem och ett halvt kilo potatis till kroppkakor. Ingegärd hann med fler än vad jag gjorde. Eftermiddagen till Ingelstadskalkon för att hämta ett fat charkuterier till kvällen. Vid sex tiden dök Jeanette upp och framåt halv nio kom Lolita, Mårten, Emma och Tova. Nu togs fatet fram och till detta något gott att dricka. Sedan förflöt kvällen med trevliga samtal om både ditten och datten.
Lördag frukost och sedan var det dags att göra litet nytta. Först bytte Mårten ut en hydraul till luckan för mikrovågsugnen. Ingegärd började att riva potatis och Mårten passade på att krama ut vätska ur detta. Sedan var det dags att sätta kastrullerna på spisen och koka upp vattnet. Detta medan Ingegärd och Lolita började göra kroppkakorna. Allt medan Jeanette dukade och och fixade med dryckerna till maten. Så småningom var kroppkakorna kokta och det var dags att intaga dessa. Som tur var räckte det precis med antalet. Det blev inga över. Kanske berodde det på att Emma och Tova numera äter många de också. De har fått smak på denna rätt. Efter att det diskats fixade Jeanette och Mårten med vattenlåset under diskbänken. Det var i stort behov av rengöring då det började bli stopp i avloppet. Detta löste sig så nu rann vattnet som det skulle. Senare på eftermiddagen var det dags för äpplekaka med vaniljsås. Till detta ett gott dessertvin som vi inköpte i Italien i september. Framåt kvällningen dukades det fram litet ostar och kex. Till detta åter något gott att dricka. Således förflöt dagen och kvällen med god mat och dryck samt intressanta samtal.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag frukost och sedan ställde de i ordning efter sig med sängar med mera. Tyvärr orkar jag inte med så mycket av detta och även Ingegärd har litet problem att ta i. Så småningom begav barn och barnbarn sig hemåt och lugnet lade sig åter över hemmet. Det hade varit en mycket rolig och trevlig helg. Vi träffas inte så ofta så man måste ta tillfället i akt.
Måndag iväg till Simrishamn för att träffa kuratorn. Skönt att ha någon utomstående att tala med. Det verkar att hjälpa. Tyvärr kan KOL vara en belastning då man inte kan göra mycket av det man önskar men det är bara att kämpa på.
Tisdag dags för Rehab. Började följa träningsprogrammet som jag fått. Bra att få hjälp med detta så nu ska det väl fungera. Sedan till Apoteket för att hämta insulinsprutor. Tyvärr hade Magnus missat detta men det fixade sig genom några telefonsamtal och så var receptet förnyat.
Onsdag en tur på bandet. På eftermiddagen månadsmöte i SPF. Som underhållning var det ”Vi Tre” från Kristianstad och Åhus som spelade och sjöng låtar som vi lite äldre uppskattar. Således förflöt eftermiddagen med god underhållning. Hemma igen dags att fixa med bilderna som togs under eftermiddagen.
Torsdag bandet medan Ingegärd var på lasarettet i Simrishamn för provtagning och EKG. Eftermiddagen till Kristianstad och hudkliniken för årligt besök. Man hittade inget men passade på att frysa bort några skavanker. Stannade till i Brösarp och köpte litet kött inför helgen,
Så var denna vecka snart till ända. Ta nu vara på varandra och ha en riktigt skön helg. Får se vad som kommer upp under kommande helgen och veckan.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan