Veckans Foto och Text
2021-10-14

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag dags att köra till Tomelilla och Rehab. Det blev cirka en timmes kamp med maskinerna där. Sedan till Apoteket för att hämta litet mediciner till Ingegärd. Därefter bar det åter hemåt. Sedan det sedvanliga framför datorn. På kvällen var vi hos Ann-Kristin och Alvar tillsammans med Elvy och Kent.
Lördag en tur på bandet. Var sedan ute i trädgården och tog några bilder till hemsidan. Satt på verandan och åt. Varmt och skönt där när solen skiner. På kvällen dags för fotboll. Sverige mot Kosovo. Det blev seger med 3 – 0. Alla spelade bra så man kan undra vad Zlatan skulle ha gjort. Saknar inte honom utan låt de unga hungriga spelarna sköta landslaget. Där behövs ingen ”gud” i laget. Möjligtvis litet bättre skärpning emellanåt.
Söndag åter bandet. Tog det sedan lugnt resten av dagen. På kvällen Agenda. Kul när det hettar till som det gjorde mellan MP och SD. Tycker inte Bylund ska slå sig för bröstet. I deras parti har och kanske finns en del hippies som överlevt samt kanske några som har problem med spriten i samband med bilkörning. Förresten kör väl inte miljöpartister bil eftersom de har så ont av dessa fordon. Det är en skam för Sverige att bensin och dieselpriset snart har nått tjugo kronor. Vi som är beroende av bilen har snart inte råd att tanka. Här går inte bussarna var tionde minut utan kanske fyra gånger om dagen. Vet i alla fall några partier som jag inte ska överväga att rösta på. Gå med i Bensinupproret!


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag inget band. Begav mig till Simrishamn och lasarettet för att träffa kuratorn. Är i behov att få tala med någon utomstående för att få grepp om mina levnadsförhållande. Tyvärr hämmar KOL hur man kan leva idag. Måste alltid vara beroende av mina maskiner och ibland är det jobbigt att ha med sig en av dessa. Samtidigt som fått höra att man är ”gammal och sjuk”. Det är det många som är men de kan leva ändå. Nu börjar en del verksamheter att dra igång. Så man får litet nya idéer om vad man kan göra. SPF och fotoklubben är nu på banan och jag har en del andra förslag på verksamheter.
Tisdag åter dags för Rehab. På eftermiddagen var damerna här och spelade bridge. Passade själv på att jobba litet med gamla foto i svartvitt. På kvällen åter landskamp. Nu mot Grekland. Första halvlek var Greklands. I andra vaknade svenskarna och tack vare straffen, som Emil satte, blev det litet bättre liv i svenskarna. Så småningom kunde Isak sätta ytterligare en boll i det grekiska målet. Så var kvällen räddad.
Onsdag bandet. På eftermiddagen dags att bege sig till Tomelilla och Petra för att bli klippta. Passade då på att även tanka bilen. Nu var dieseln upp i 19.32 litern. Passerar snart tjugo kronor. Det är på ren svenska fördjävligt med dessa priser och i synnerhet skatten på drivmedlet. Den enda som tjänar på detta är ”staten” som kan förskingra mer av våra surt förvärvade pengar. Så fort man höjer elen och drivmedlet några ören blir det en tioöring med skatter. Dags att ta fram dekalen: ”född fri men skattad till döds”. Kanske dags för ”vänsterpartierna” att inse att snart kan det ta en ände med förskräckelse.
Torsdag dags att bege sig ånyo till Tomelilla för att handla inför helgen och nästa vecka. Hemma igen dags att fixa med hemsidan.
Ha nu en skön helg och ta vara på varandra. Snart blir det väl skatt på detta också.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan