Veckans Foto och Text
2021-09-16

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag som vanligt bandet. Detta medan Ingegärd fixade lite i trädgården. Sedan var jag själv ute en stund och nu verkar allt vara under kontroll tills vidare. Jobbade sedan med bildspel. Som underlag en av fotoböckerna som jag fixat till Medborgarskolan i Ystad. På kvällen grillade vi ryggbiffar och till detta rotfruktspytt och ett gott vin. Till dessert hallon. Det var en riktigt skön kväll med julivärme och ingen vind. Bara att koppla av.
Lördag litet regn och blåst. Efter frukost en tur på bandet och sedan datortid. Ingegärd fixade kålpudding och till detta öl och cider. Det smakade mycket bra. På kvällen melon och parmaskinka och bresola. Hade litet rödvin över så det tog vi till. Sedan blev det kex och ost. Således förflöt lördagskvällen.
Söndag frukost och sedan bandet. Blev klar med det sista bildspelet så nu är det inget som hänger över en. Passade på att ta fram litet gamla bilder från några av våra septemberresor. 2005 bar det av till Schweiz och vi besökte bland annat Zermatt och såg Matterhorn i bakgrunden. Var uppe på Gornegrat. Över 3000 möh. 2007 bar det av till Kreta och Chania. Blandat väder. Både sol och blåst. 2011 gav vi oss av till Bretagne och Mont S:t Michel. En mycket intressant plats. Det blev även ett stopp vid invasionskusten i Normandie. Detta också värt ett besök. 2016 begav vi oss till Ungern och Lillafüred. Då även ett stopp ibland annat Krakow i Polen.
Vi har ofta rest i september och vi får se hur det blir i år. Då Ingegärd gjorde vid sina orkidéer passade jag på att ta några bilder på dessa. Mycket intressanta blommor med sina olika utformningar.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag som vanligt frukost och sedan bandet för min del. Det har blivit ren rutin att göra detta varje dag efter frukost. Ibland går det lätt och ibland tar det emot litet men det är bara att kämpa på. Resten av dagen litet blandad sysselsättning. Båda datatid och TV-tid. Inget särskilt på tv på kvällen så det blev litet slötittande.
Tisdagen samma som måndagen. Ingegärd satte igång tvättmaskinen så för hennes del blev det litet annat att göra. När det gäller promenader på bandet så har det samtidigt varit en resa i Europa och på andra sidan Atlanten. New York som vi gjorde 2015 samt min resa med Tetra Pak till Denton och México 2002. Sedan har det varit Italien, Spanien, Frankrike, Grekland med många flera länder som vi rest i. Har således ett stort antal bildspel från dessa resor med mycket som vi sett. En del har jag visat på föreningar här på Österlen men det finns många bildspel kvar. Har även gjort bildspel på de fotoböcker som Medborgarskolan har lämnat ut på demensboende och liknande institutioner. Det har hitintills blivit sex böcker.
Onsdag åter bandet och sedan dags att klippa gräsmattan. Detta medan Ingegärd var i Tomelilla för att handla litet. Sedan tog vi det lugnt resten av dagen.
Torsdagen litet annorlunda. Skriver mer om detta senare.
Så var åter en vecka till ända och vi närmar oss helgen. Eftersom vi går mot höst gäller det att ta tillvara de solglimtar som kan komma samt att ta hand om varandra. Gör nu detta och ha en riktigt skön helg så förhoppningsvis återkommer jag med nya anteckningar om de veckor som komma skall.
Ha det bra!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan