Veckans Foto och Text
2021-09-09

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Torsdagskvällen hembjudna till ”Ankan” och Björn. Så var även Marianne och Hans. Det blev en mycket lyckad afton med mat och dryck samt många goda skratt. Därför gick kvällen fort.
Fredag en tur på bandet. Framåt aftonen dök Karin och Mats upp. De var inbjudna för att få lite grillat. Det var verkligen en vacker kväll så vi satt ute hela tiden. Även nu var det många skratt och vi hade mycket trevligt. Alltid roligt att träffa vänner och nu kan vi börja umgås lite mera när restriktionerna börjar lätta och vi alla är vaccinerade. Trots att det går mot höst kan vi med tillförsikt se framåt på tillvaron.
Lördag åter bandet och sedan litet lugnare under dagen. På kvällen ”festade” vi till med räkor och vitt vin. Gäller att ta vara på de goda stunderna och inte grotta ned sig i alla problem som kan komma. TV på kvällen.
Söndag bra väder. Passade på att gå ned på idrottsplatsen då idrottsföreningen hade loppis. Tyvärr inte lika stor som den brukar vara med alla restriktioner som fortfarande gäller. Föreningen har även svårt att engagera folk idag. Vet inte vad det beror på men frivilligheten är inte vad den var förut. Då var vi många som ställde upp. Det var sommarfester, loppis, karnevaler och mycket annat. Medelåldern var då mycket lägre på de som ställde upp och nu verkar det som om det ska vara pensionärerna som gör jobbet om det ska bli gjort. Det är en tråkigt utveckling.
Måndag åter bandet. Gäller att kämpa på. Antibiotikan och kortisonet har verkligen verkat. Känner mig betydligt piggare och kan göra lite i trädgården. Ingegärd på fotvård och då passade jag på att tömma ena komposten. Visserligen tog det sin tid men det blev gjort. Var riktigt stolt att jag klarade detta trots att jag är ”gammal och sjuk” som en ordförande uttryckte sig. F-n ta na!


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag åter bandet. Innan dess kom Bengt med en ny transformator till köksbelysningen så nu kan vi jobba litet bättre i köket då det skymmer. Under tiden var Ingegärd ute och rensade rabatten i slänten. Bra jobbat. Var uppe i församlingshemmet och förhandsröstade i kyrkovalet. Passade sedan på att tömma en del av krukorna på framsidan med hjälp av hustrun. Vi tog det lugnt och lyckades med gemensamma krafter fixa detta så nu står krukorna i garaget. Funderar på att skaffa plastkrukor eller lättare material till nästa år.
Onsdag bandet och sedan begav vi oss till Eckerlunds i Tomelilla för att handla lite kläder. Dags att ta ett steg uppåt i klädväg. Har handlat där i många år och här kan man tala om service. Alltid lika roligt att besöka dem. Trevliga ägare och personal. Ett verkligt familjeföretag. Hemma igen dags att klippa gräsmattan. På kvällen fotboll. Tyvärr förlorade Sverige med 1 – 2 mot Grekland. Dåligt spel av svenskarna.
Torsdag iväg till Ystad. Ingegärd på återbesök på lasarettet. Passade själv på att byta skär till rakapparaten på El-Giganten samt växla lite pengar. Höll på att få parkeringsböter men det fixade sig med en mycket trevlig parkeringsvakt. Sedan till Tomelilla för att handla och sedan hem. I kväll är det fotoklubben. Ska bli roligt att träffas igen.
Ännu en vecka har gått och nu har vi att se fram mot hösten och hoppas att det blir bättre nu när restriktionerna lättar. Ta nu väl vara på varandra och har det bra. Skaffa något att se fram mot för det underlättar.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan