Veckans Foto och Text
2021-09-02

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag en tur på bandet. Det gick tungt och kunde inte ha syrgasmaskinen i ryggsäcken på ryggen utan fick ställa den på golvet. Är inte riktigt återställd efter inflammationen i början av månaden. Resten av dagen framför datorn och TV.
Lördag åter dags att kämpa på bandet. Gick inte lättare men det gick. Tillbringade resten av dagen som vanligt framför datorn och TV. Börjar se slutet på att göra bildspelen till videos. Bara tiotalet kvar att fixa med men det tar sin lilla tid. Tur att jag har manusen kvar med bildnummer och tider samt även musiken till bildspelen.
Söndag vilodag. Inget band och inte så mycket bildspel. Tog det med andra ord lugnt. Vädret tillåter för min del inte några uteaktiviteter utan det blev att hålla sig inne. Såg litet sport på TV.
Måndag bandet och sedan körde vi till Tomelilla och Bo Olsson för att handla. Jag behövde ny kontakt att ha på golvet till datorn och hårddiskarna. Ingegärd passade på att köpa en ny lampa att ha vid sin dator samt något att fixa håret med. På eftermiddagen var Ingegärd åter i Tomelilla och nu hos Nova med ena örat Fick tips om att ringa hjärtsköterskan i Simrishamn om att hon kunde ta ett återbud om detta gavs tillfälle till gällande 48-timmars EKG.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag bandet. Ingegärd ringde till Bröstcentrum i Kristianstad angående hennes medicinering. Har problem med biverkningar som kommit det senaste året. På förmiddagen ringde hjärtsköterskan om att Ingegärd kunde komma och hämta ett EKG klockan femton. Det passade bra eftersom jag hade samma tid hos Annica, min KOL-sköterska. Således gav vi oss iväg till Simrishamns Lasarett. Eftersom jag inte kände mig bra fixade Annica med provtagning på akuten när jag ändock var där. Allt slutade med att jag ska pröva ett nytt medel att inhalera. I stället för en gång om dagen blir det två gånger. Fick vidare en ny antibiotikakur samt att jag skulle ta en kortisonkur på tio dagar. Detta ska vara normalt för KOL-patienter. Hann hämta ut mina nya mediciner innan apoteket stängde på sjukhuset. Skönt att ha Annica som personligt KOL-sköterska. Hon är en person med mycket empati och mycket tjänstvillig. Aldrig några problem med något som kan hjälpa mig. Stor heder för hennes insatser för oss med KOL. Hemma igen innan klockan arton och sedan blev det TV resten av kvällen.
Onsdag åter en tur på bandet. Gick kanske litet lättare. Sedan åter dags för bildspel vid datorn. Hade tid hos Elsa för fotvård vid middagstid så det blev att bege sig till Tomelilla. Fixade några bildspel till videos och så gick dagen tillända.
Torsdag service på bergsvärmen. Den är nu tretton år gammal så det var tid med en tillsyn. Det enda som behövdes göras var att byta växlaren mellan elementen och varmvattnet. Den började att bli litet sliten så denna åtgärd var av förebyggande syfte. Trevlig kille från ThermoKlimat i Ystad. Skönt att hitta något företag ny när Brobergs har slagit igen. Sedan till Tomelilla för att handla. I eftermiddag iväg till Simrishamn för att lämna fyrtioåttatimmars EKG samt hämta grimmor till syrgasen till mig själv.
Så var vi inne i september månad. Man har lovat sensommarväder denna månaden så passa på att ha det skönt och ta vara på varandra. Ha det gött!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan