Veckans Foto och Text
2021-08-26

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredagen gick i lugnets tecken. Dock tid framför datorn med arbete att fixa foto och bildspel Har lite problem med att hitta gamla bilder från bildspel från tiden strax efter millenniumskiftet. Hade bara bränt ned de bilder som hade text men genom diverse trixande fixade jag dock även de saknade bilderna. Dock tog det sin lilla tid men man får göra så gott man kan.
Lördagen fortgick i samma stil. Alla dagar verkar vara i stort sätt likadana.
Söndag beslöt vi att göra ett besök på Färs Härads Hembygdsförening och en av dess hembygdsmuseer. Det blev Hallsbergs Gård och Stenar. En plats som verkligen är värd att besöka. Gården med dels sitt boningshus och hur det såg ut förr och dels ”Stenarna”. Det blev några timmars tid att se allt som här finns att beskåda. Det mesta är utmärkt med förklarande texter samt vem som har skänkt föremålen. Här kan man verkligen grotta ned sig i historian om hur gården varit under 1800-talet och 1900-talet. För den intresserade går det bra att besöka gården alla söndagar under september månad mellan klockan 13.oo till 16.oo. Passa på att se något utöver det vanliga. Besök även deras hemsida Färs Härads Hembygdsförening (farsharadshembygdsforening.com) Så förflöt söndagseftermiddagen i historiens intresse.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag först till Tomelilla för att lämna Ingegärds datorn som det var problem med. Vi är inte ensamma om detta. Många har efter senaste uppdateringen fått olika problem med sina datorer. Hemma igen dags för litet trädgårdsarbeten. Började klippa bort på grannens hasselbuskar. Tog bort de grenar som nu hade vuxit in på garageinfarten. Det blev väl halva sträckan som vi tog bort och sedan malde jag ned dem innan vi spred ut dem nere vid syrenerna. Det tog på krafterna men det är bara att kämpa på.
Tisdag iväg till Lund för att få en spruta i högerögat. Får se hur många till som behövs samt med vilka mellanrum de ska tass. Hemma igen for Ingegärd iväg till Tomelilla för apoteket samt hämta datorn. Vi fick även städat under eftermiddagen. Så förflöt även denna dagen.
Onsdag dags för Teleservice att dra in fiber på tomten. Mestadelen av dagen gick till att borra in sig från söder. Höll själv på med att fixa gamla bildspel till videoformat. Detta tycks ta sin tid.
Torsdag började man ”plöja” ned fiberkabeln. Det gick smidigt men sedan var det dags att hitta borrspetsen så man kunde dra ut fiberkabeln utanför tomten. Detta verkade vara litet svårare men så småningom löste sig problemet. De två från Teleservice var verkligen några kämpar som kunde fixa kabeln. Var i Tomelilla för att handla. Vi firade i dag att vi varit gifta i femtiofyra år. Tänk vad tiden går när man är lycklig.
Så var åter en vecka gången. Trots dåligt väder ta väl vara på varandra och njut av tillvaron. Ha en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan