Veckans Foto och Text
2021-08-11

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Torsdag den 12 augusti. Upp litet tidigare för att packa lite inför avfärden till Malmö och sedan mot Torslanda. Allt för att fira yngsta barnbarnet Tova som fyllde femton år i dag. Hämtade först Jeanette i Malmö innan vi begav oss norrut. Ett stopp vid laxbutiken i Falkenberg var obligatoriskt för att få oss lite till livs innan vi fortsatte färden mot Göteborg. Det blev en Caesarsallad för egen del. Sedan gick som sagt färden vidare mot norr. Syrgasmaskinen fungerade väl i bilen och vid framkomsten till Torslanda var batteriet åter på hundra procent. En stund efter att vi anlänt kom även Berit och Ove fram. De kom i sin husbil. Således var vi alla samlade och det blev dags för fika. Kunde konstatera att det var nära två år sedan vi var samlade samtliga. Så småningom var det dags för presenter och Tova verkade nöjd över vad hon fått. Sedan dags för Mårten att starta grillarna och fixa med litet av varje. Själva var vi inte mycket till hjälp eftersom varken Ingegärd eller jag själv var riktigt hundra. Vi gjorde så gott vi kunde. Sedan vankades det mat. Korvar och kött, grönsaker med mera serverades från grillarna. Det var verkligen en riktigt god måltid som det bjöds på. Sedan hade Emma fixat en egengjord tårta som inte gick av för hackor. Sedan förflöt kvällen i glatt umgänge. Det är inte så ofta som vi träffas i dessa covidtider.
Fredag upp i någorlunda tid. Lolita hade tagit en tur till havet med sina kompisar för ett morgondopp. Något som de gör varje vecka året om. Sedan frukost. Framåt middag begav vi oss alla ut mot Särö där Lolita och Mårten beställt bord för lunch på Särö Blomstermåla. Ett verkligen gemytligt ställe ute på en av Göteborgsskärgårdens öar. Vi flesta tog musslor medan Ingegärd tog fisksoppa och Berit och Ove tog ”Dagens fångst”. Det var verkligen en god lunch. Sedan begav sig Berit och Ove hemåt medan vi begav oss tillbaka till Torslanda. På kvällen bjöds det på ostbricka och diverse charkuterier. Åter en festmåltid. Så småningom var det dags att intaga horisontalläge efter en mycket trevlig fredag.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Lördag fortfarande regn likt fredagskvällen. Lolita körde Emma till bussen så att hon kunde komma in till Göteborg och sitt sommarjobb på Elite hotell. Efter frukost dags för oss att själva bege oss söderut. Dock blev det ett stopp vid Laxbutiken innan vi lämnade Jeanette i Malmö. Kunde konstatera att det gått bra med syrgasmaskinen och att allt fungerat tillfredsställande. Var litet trötta då vi kom hem till Onslunda. Dock verkade infektionen i lungorna gå tillbaka något. Antibiotikan och kortisonet verkar göra susen.
Söndag tog vi det lugnt. Själv fixade jag med fotona som jag tog i Torslanda och på Särö. Det tog sin lilla tid men så småningom blev de klara. Kvällen framför TV:n.
Måndag ringde Ingegärd till Nova för provtagning. Fick en tid på förmiddagen så vi passade även på att fylla på med mat med mera på ICA. Handlade inte på torsdagen.
Tisdag iväg till Ystad då Ingegärd skulle få röntgat lungorna. De hade ”Drop in”. Det tog inte lång tid förrän hon var klar. Var själv på El-Giganten så det blev ett kort besök. Hemma igen började jag fixa med gamla bildspel. Ska göra dem till Video i stället. Detta tar sin lilla tid då jag behöver leta upp de gamla bilderna.
Onsdag en dag framför datorn. Börjar få ordning på programmen men får troligtvis köpa några nya ändå. På kvällen Uppdrag Granskning. Man kan bara konstatera att våra myndigheter har stora brister. Många tar inte ansvar för vad de är satta att förvalta och ingen tillrättavisar dem. I det privata arbetslivet hade de nog åkt ut och nedför trapporna men inte så i offentlig förvaltning Alla håller varandra om ryggen. Tvi vale! Såg sedan MFF vinna första matchen mot Lordogoter. Roligt att få mitt favoritlag igen.
Torsdag åter till Tomelilla för att handla. Hemma igen dags för att fixa hemsidan.
Åter en helg närmar sig och ta nu väl vara på varandra. Vi vet inte när och hur det kan sluta. Det gäller att fånga lyckan i flykten. Ha det gott!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan