Veckans Foto och Text
2021-08-11

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Börjar förra torsdagen. Först Tomelilla för att handla och sedan blev det trädgårdsarbeten hela dagen med hjälp av Ingegärd. Dags att skära ned i västra nedre hörnan med bland annat rallarrosor. Jag körde med trimmern medan Ingegärd samlade ihop och lade i släpet till gräsklipparen. Sedan upp i garaget där jag malde ned det. Detta tog resten av dagen så vid fyratiden var vi klara och kunde ställa undan redskapen. Vilade resten av dagen. Kände oss rätt utarbetade efter ett gott dagsverke.
Fredag bandet och sedan igång med datorn. Allt tar sin tid med att leta upp de gamla programmen och sedan ladda ned dem. Fick ibland gå in på ”mitt konto” för att få fram reg. nummer och lösenord. På eftermiddagen dags för damfinalen i fotboll. Tyvärr var inte lyckan med de svenska damerna. Trots övertag både under ordinarie tid och förlängning gick det åt pipan i straffsparkstävlingen. Det var ett misstag att låta Aslani lägga första straffen. Hon var nog den som sprungit mest under matchen och tyvärr tog bolluslingen i stolpe ut. Att sedan Seger skulle missa totalt var inte oväntad. Hon är inte den vassaste kniven i lådan utan det blev bara som det blev. Stor heder till laget som kämpat väl.
På kvällen var Mariann och Hans samt Karin och Mats på grillning hos oss. Tyvärr bjöd vädret inte till att sitta på altanen utan det fick bli på verandan. Det blev grillat och gott att dricka. Trevligt sällskap och kvällen gick fort. När gästerna gott var det dags att diska så att allt var fixat till morgondagen.
Lördag trögt att stiga upp. Var rätt matt och misstänkte att det fortfarande var torsdagsarbetet som ställde till det. Tog nog ut oss så det var bara att ta det lugnt. Fick bli litet dataarbete och Tv-tittande. Satt och svor över datorn och allt arbete som måste göras för att få det att fungera igen. På kvällen TV.
Söndag fortfarande lika jobbigt att stiga upp. O. rken har verkligen tagit slut så det vara bara datorn och TV som gällde. Vad annat kunde man göra


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag fortfarande trött. Ringde min KOL-sköterska men blev kopplad till växeln på Simrishamns sjukhus. Hon var på plats. Kollade om de fortfarande hade akutmottagningen och nu låg den på fjärde våningen. Sa att jag skulle komma dit snarats. Stängde ned och körde iväg. Väl på akuten var det Jörgen och Annica som tog emot mig. Fick lägga mig i ett rum och efter en stund kom en läkare in. Han började prata om att lägga in mig men jag var mycket tveksam till detta. Sedan läste han upp min medicinlista och undrade vad all medicinerna var till för. Sedan lyssnade han litet på lungorna och fortsatte med att jag skulle läggas in. Annica kom och tog litet prover och sedan var det bara att vänta på nästa besked. Pulsen och syresättningen var skaplig men det var en infektion i lungorna. Så småningom dök ytterligare en läkare upp. Det var överläkaren. Vi diskuterade om inläggning och jag frågade vad de i så fall skulle göra. Svaret var att ge tabletter och jag påpekade då att i november hade jag haft samma problem och fick då antibiotika och kortison som jag kunde inta i hemmet. Således skrev han ut dessa samt sa till Annica att hon kunde ge mig tabletter för de närmaste dagarna och sedan var det dags att åter köra hem.
Tisdag kom städerskan. Ingegärd ringde Nova och fick en tid vid elvatiden. Hon ringde vid halv ett och sa att de rekvirerat en ambulans för henne med destination Ystads akut då det misstänktes hjärtinfarkt. Det blev för hennes del att tillbringa eftermiddagen på akuten. Efter flera undersökningar kunde man konstatera att hjärtinfarkt var det inte. Novas EKG var kasserat och akutens värden var bra. Så klockan sex på kvällen hämtade jag Ingegärd och sedan körde vi i Ystad för att äta litet. Det blev planka med ryggbiff vilket smakade bra. Hem igen och tog det lugnt.
Onsdag kom två trevliga grabbar från Teleservice och drog ledningar i huset inför fiberinläggningen. Hade fått för mig att det själva fibern som skulle läggas men det var inomhus det nu gällde. Alla ledningarna drog de på vinden så nu är det bara att vänta på fibern innan allt fungerar som det ska. Passade på att göra hemsidan idag eftersom morgondagen är fulltecknad så tiden räcker troligtvis inte till.
Ha i alla fall en skön helg och ta det lugnt. Rå om varandra för man vet inte hur det kan gå. Det har vi upplevt denna veckan. Ha det skönt!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan