Veckans Foto och Text
2021-04-08

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

En liten återblick på torsdagen. Jeanette kom hem tidigt på eftermiddagen. Efter en stund var det dags att bege sig ut på altanen. Taket till pergolan sattes upp och utemöblerna sattes på plats delvis i pergolan. Således gick eftermiddagen snabbt. Sedan dags för litet mat. Det blev lammrostbiffar och till detta ett gott vin. Därefter litet Tv och litet snack om litet av varje.
Fredag frukost och sedan ut i trädgården. Jeanette städade av garaget och sedan samlade vi ihop saker som skulle slängas. Både från källaren och garaget. Det var gammal färg, elektronik och gamla videoband med inspelade program. Videospelaren strök på foten för en del år sedan så nu var banden överflödiga. Sedan iväg till återvinningen i Tomelilla. Passade på att ta med oss litet planteringsjord med oss hem. Sedan passade Jeanette på att städa bilen åt oss. Har själva litet problem med sådana arbeten så vi var mycket tacksamma för all hjälp man kan få. En hyvens dotter vi har. På kvällen lammstek och gott att dricka.
Påskafton hjälpte dottern Ingegärd att städa verandan. Åter gick det med en farlig fart då Jeanette satte igång. Vid ettiden var det dags för påskmat. Det vill säga ägg och sill samt litet lax. Till detta cider, öl och några nubbar. Sen togs det lugnt resten av dagen och på kvällen blev det Muren och Lets dance på Tv. Så gick även påskafton tillända.
Påskdagen kom Mårten och Lolita hit från Torslanda. Barnbarnen var inte med. Emma skulle arbeta mellan sju till tolv och Tova stannade i hemmet. Så fick vi även träffa sonen och ”svärdottern”. Det blev fläskfilé till middag och sent efter eftermiddagskaffet begav de sig åter mot Torslanda. Roligt att träffas. Det sker inte så ofta nu för tiden.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Annandag påsk, måndag, var det dags för Jeanette att bege sig åter till hemmet i Malmö. Satt själv framför datorn och försökte lösa ett problem med hårddiskarna. Flyttade om kontakterna och tro mig, nu har jag löst problemet. Resten får tiden utvisa. Tog det lugnt resten av dagen.
Tisdag ringde telefonen på morgonen. Det var från Linde angående min portable syrgasmaskin. Det var en servicetekniker som ringde upp efter Annicas felanmälningar på dessa maskiner. Ett mycket givande samtal om hur de fungerade. Det vill säga efter tio Fader vår och fem Ave Maria gick de igång. Samma fel på alla fem som jag haft efter att man bytt ut den första. Hans förklaring var att det kanske var dags att införskaffa nya maskiner. Troligtvis kretskorten som är gamla och även en del förslitningar på det mekaniska. Ett mycket givande samtal. Sedan kom städerska för att utföra sitt värv. Mats ringde om covidvaccinationen. De hade fått tid hos vårdcentralen på onsdagen. Ringde själv dit och det var inga problem att bli vaccinerad. Båda Ingegärd och jag själv var välkomna på onsdagsförmiddagen. Lämnade återbud till Nova eftersom de inte ville ta Ingegärd nu. Så var denna dagen räddad.
Onsdag iväg till församlingshemmet i Tomelilla för vaccination. Där var många par som skulle få sin första spruta. Samtidigt fick man en ny tid för spruta nummer två. Det blev i mitten av maj så nu kan man känna sig litet lugnare om covid. Kände ingenting utan allt gick bra. Hem igen med glatt humör. Att det ska vara så svårt att få dessa sprutor från vissa håll.
Torsdag dags för att handla. Hemma igen tid för hemsidan.
Nu har åter en vecka gått och våren har inte kommit närmare. Snö de senaste dagarna men det har inte lagt sig. Ta nu väl vara på varandra och låt inte vårkänslorna berusa Er för det kan komma ytterligare bakslag på vädret.
Ha det bra!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan