Veckans Foto och Text
2021-03-25

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Åter en skidskyttehelg. Fredag, lördag och söndag denna sport på TV. Passade på att ta en tur på bandet fredag och lördag medan söndagen blev en vilodag. Passade även på att äta litet gott under helgen. Fredag cotte med ett gott rött vin medan det på lördagen blev pasta med salsiccia och ett gott vitt vin. Således en vit lördag. Söndag för ovanligheten söndagsstek och brun sås därtill. Man får unna sig litet så man märker att det är helg. Annars är alla dagar likadana.
Måndag dags att tvätta altanen med högtryckstvätten. Det tog ungefär tre och en halv timma att göra detta. På eftermiddagen var det dags att hämta posten vilket Ingegärd brukar göra. Jag blev glad då det var ett brev från regionen till mig. Dags för vaccinering? Det stod att jag skulle kontakta min vårdcentral för att få vaccinet. Ringde Capio Nova vilket var helt onödigt. De svarade att jag fick återkomma på fredag eller måndag för troligtvis visste de då när de skulle få vaccin. Som vanligt är det ingen som vet. Man blir besviken och samtidigt är det de ansvariga som inget vet och tydligen inte vill varken veta eller ta ett ansvar. Vår kära regering verkar tyvärr vara helt handlingsförlamade. Att kalla SD för odemokratiska kan man men fixa med vaccin och få ordning på landet verkar omöjligt. Folk blir utförsäkrade. Sjukvården går på knäna och brottsligheten frodas medan Svensson bara får betala. Regeringens svar tycks vara: ” Det hade vi ingen aning om”. Dags att utkräva ansvar men det får vi se i stjärnorna efter. S+MP med sina stödhjul verkar inte veta vad de vill. Det liknar Mormors lilla kråka.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag kom städerskan. Det var behövligt denna gången. Vet inte vad vi haft för oss men det var en del dammtussar litet över allt. Samtidigt kom Linde med en genomgången syrgasmaskin, portabel. Således bytte jag den gamla där det behövdes nya kolonner. Det vill säga den delen som tar syret ur luften och skickar den vidare genom slangen till min näsa. När bytet var gjort gick Ingegärd och jag ned i källaren så städerskan fick arbeta utan inblandning. Detta behövs inte för hon är bra på detta med städning. Fick emellertid problem med maskinen. Den larmade och visade Låg syresättning. Fick starta om den två gånger sedan gick den bra i över en och en halv timme. Tog det lugnt resten av dagen.
Onsdag kom ”Öster om leden” för att klippa litet växter i trädgården. Har insett att jag inte klarar detta själv och då får man anlita de som kan ställa upp. Gick själv ut för att olja altanen. Tyvärr problem igen med syrgasmaskinen. Blev till att ringa en del samtal för att få fatt i Annica min KOL-sköterska. Fick i alla fall rätt med maskinen och sedan fungerade den klanderfritt i över tre timmar. Tog sedan några bilder på dagens verksamhet i trädgården. Såg att Lambertz skulle stämma staten på en miljon. Min uppfattning om honom är inte bra. Nu fick han kanske känna på hur det var för Quick när han satt på anstalt. Enligt ”Toppjuristen” var han skyldig till alla morden man hängde på honom. Juristen kunde inte göra fel. Frågar man GW så har han inte höga tanker om honom. Är det förresten någon som har det?
Torsdag dags att bege sig till ICA i Tomelilla för att handla. Sedan till Ögonkliniken i Ystad. De skulle remittera mig vidare till Lund angående Gula fläcken. Får se hur detta slutar. På hemvägen in till Dialect i Tomelilla och införskaffade en ny mobil. Den gamla gick inte att uppdatera mera så Bankid kom inte att fungera framledes.
Åter en vecka tillända. Vädret ser lovande ut så det kanske blir några uteaktiviteter. Ta nu väl vara på varandra och så hoppas vi att vaccineringen åter kommer igång. Ha en skön helg.Åter veckans Foto och TextÅter startsidan