Veckans Foto och Text
2021-03-18

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Så blev det helg. Fredag och lördag togs en promenad på bandet efter frukost. Sedan dags för litet datatid. Sitter och ser tillbaks på de tider då man kunde resa och uppleva litet olika vyer och saker. Detta är numera på stopp eftersom coviden sätter hinder för detta. Det blir således bara skärmtider de mesta timmarna av dygnet. Läser inte mycket mer än dagstidningen. Väntar på att det ska bli dags för nytt besök hos ögonläkaren. Blir det OK där är det dags att skaffa nya glasögon. Läsglasögonen jag har nu hjälper litet grann. Att se på avstånd går bra med det är på nära håll det blir problem. Bara att avvakta.
Söndag skärmtid. Denna helgen var det avslutet på världscupen på skidor. Tremilen för damerna och femmilen för herrarna. Våra svenska representanter gjorde bra ifrån sig så där kan vi inte klaga. På kvällen började Mästarnas Mästare på SVT1. Kan bli intressant att följa.
Måndag åter bandet. Sedan dags att köra till Petra för att bli klippta. Ser inga problem med detta utan vi tar det försiktigt med smittspridningen. På eftermiddagen litet problem med TV-n. Eftersom jag hade haft allt avstängt försvann en del av apparna i den. Efter en del arbete löste sig problemen och allt fungerade åter.
Tisdag dags för Ingegärds besök hos ögonläkaren. Hon tyckte inte att det behövdes göra något än utan det var bara att fortsätta som vanligt.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Eftermiddagen bakom TV-n. Samlade ihop en massa sladdar och band ihop dessa så det inte blir så rörigt bakom TV-bänken. På eftermiddagen dök Bengt L upp och fixade med ytterbelysningen. Han ska återkomma senare med en ny lampa samt dra några ledningar i TV-rummet.
Onsdag vackert väder. Kollade litet med bilder och konstaterade att det denna veckan är fem år sedan jag fick min pacemaker. Blev inlagd på måndagen och på fredagen gick jag på batteridrift. Hittade även en bild från hembygdsföreningens årsmöte 2006. Den var på Acke och Inger som då blev hedersmedlemmar i föreningen efter många insatser för hembygden. Tyvärr är idag båda bortgångna. En tur åter till Ystad. Ingegärd skulle till gyn för återbesök. På kvällen som vanligt TV.
Man kan konstatera att nu har gud återvänt till det svenska landslaget i fotboll. Tycker det är väldigt patetiskt av Zlatan att uttrycka sig på detta viset. Har varit ett stort fan till honom men efter de senaste årens uttalande från honom mister man lusten att hålla på honom. Ju högre höjd desto större fall brukar man säga. Får se hur det slutar.
Torsdag dags att bege sig till Tomelilla för att veckohandla. Sedan var Ingegärd uppe på miljöstationen och slängde bland annat gamla tidningar.
Nu har åter en vecka gått och dags att ladda upp på hemsidan. Hoppas att Ni alla mår väl och en del kanske väntar på kallelse till vaccination. Vi gör det i alla fall. Bara att vänta. Ta nu väl vara på varandra och roa Er så gått det går.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan