Veckans Foto och Text
2021-03-11

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Så blev det åter helg. Fredag och lördag dags för en tur på bandet. Sedan litet av varje. Inget speciellt att se fram mot i dessa covid-tider utan det blev bara att se på datorskärmen och TV-skärmen. Det är rätt mycket tid som folk troligtvis lägger på skärmtid. Fredagseftermiddagen var vi båda på fotvård. För egen del är det viktigt att få detta gjort då jag har diabetes. För Ingegärds del tycker hon det är bra att få fötterna omskötta av proffs och så blir det bra gjort. Litet svårare att själv göra vad fotvårdaren gör. Således blev det TV båda kvällarna. Tur att man har så många kanaler att tillgå så det blir litet att välja på. Vi är inte intresserade av Melodifestivalen. Inget vidare låtar och en del tråkiga konferencierer som inte har den humorn som vi har. Vi börjar väl bli för gamla för denna så kallade humor.
Söndag ingen tur på bandet. Annars samma rutiner som varje dag i stort sätt under veckorna. Det blir i alla fall litet extra att äta och dricka vid helgerna. Man får unna sig något trots dessa tråkiga tider. Det blev både lamm, gris och ox denna helgen och till detta några goda viner. Således förflöt dessa dagar ändå.
Måndag en tur på bandet. Passade sedan på att koppla laptoppen till TV:n. Nu kan vi se våra bildspel från resor med mera på vår stora TV. Det blir litet lättare än att se dessa i källaren på stor duk. Det tog litet tid att koppla ihop komponenterna samt fixa med elsladdar bakom TV:n. Under eftermiddagen passade vi på att se några bildspel från vår ena resa till Skottland och Orkneyöarna. Trevligt att uppleva gamla minnen. Fick idag larm på syrgasmaskinen att det var dags att byta kolonner.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag körde det ihop sig. Städerskan var på ingående och själv var jag nere i källaren och en tur på bandet. De ringde från Österlenexperten om att komma och hämta gräsklipparen till service så det var att bryta bandet och ut i garaget och få fram klipparen. Fick sedan ställa tillbaks litet i garaget. Sedan dags att söka Annica min KOL-sköterska för att få fixat med syrgasen. Fick lämna meddelande och hon ringde mig närmare kväll. Hon fixade så att jag skulle få en annan maskin som var nyservad. De kommer att byta den om två veckor. Man utgår från Malmö en dag i veckan och maskinerna ska finnas i Göteborg. Således fullt upp denna dagen.
Onsdag bandet och sedan inga större händelser. Tog det lugnt resten av dagen.
Torsdag. Vaknade och det hade snöat under tidiga morgontimmarna. Blötsnö och halt ute. I stället för att köra till Tomelilla och handla blev det bandet. Framåt eftermiddagen övergick snöandet i regn. Får ta Tomelilla i morgon.
Så har åter en vecka gått och nu är det bara att se fram åt helgen. Hörde att man börjat vaccinerat 80+ så snart är det väl vår tur att få det efterlängtade vaccinet. Ska bli skönt att sedan kunna röra sig litet mera ute och träffa våra vänner som förmodligen också har fått sina doser vaccin. Ta nu väl vara på varandra. Vi kanske ser ljuset i tunneln och hoppas att det inte är tåget som kommer för då….. Ha nu en skön helg och hoppas att vädret blir bättre.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan