Veckans Foto och Text
2021-03-04

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Ännu ett veckoslut med promenad på bandet fredag och lördag. Tv-tittande mitt på dagen eftersom det är VM i längdåkning. Tack vara våra svenska tjejer har det varit roligt att se på dessa tävlingar. Guld- silver- och bronsmedaljer varje dag. De har verkligen visat framfötterna och var skåpet ska stå. Tyvärr rår de inte på Johaug, den norska skidfenomenet. Går hon inte på Duracellbatterier så är det solceller. Hennes avstängning för några år sedan var rena dynamiten för henne. Då skaffade hon sig ytterliga krafter för att ta sig an konkurrenterna i skidspåren. Kan bara beundra denna tös. Våra egna tjejer går som sagt inte av för hackor. De hänger bra på men tyvärr saknar de den sista kraften att hinna i kapp norskan och förbi. Således raffel varje gång det är damernas skidtävlingar på TV. Tyvärr håller killarna inte samma kvalité men det får vi acceptera. Kul med skidor. Vi ska även tänka på våra kvinnliga skidskyttar som kan göra bra ifrån sig. Där är herrarna i samma paritet som damerna. Nog om skidor.
Covid 19 fortsätter att spöka här i Sverige. Tyvärr har vi i nuvarande tid svårt att förhålla oss till rekommendationerna och regeringen vågar tydligen inte lagstifta tillräckligt. Dåligt att inte våga göra något. Tänker på en soldatinstruktion där det stod: ”Chef som inte handlar, handlar fel”. Tyvärr verkar det vara så hos våra styrande. Tror inte personligen att det är FHM och MSB som bestämmer utan de kan bara rekommendera. Att sedan Tegnell får ta all skiten är beklagligt. Som vanligt kommer generaldirektören lindrigt undan.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Talar man om generaldirektörer verkar även den hos Ekobrottsmyndigheten vara ute och turista. Att vi har dåliga chefer i Sverige är allom bekant men att de var så många i den offentliga sektorn trodde jag inte. Man läser dagligen om hur dessa ”chefer” mobbar underlydande och är i största allmänhet odrägliga. Det verkar dessutom som om de har tummen i ögat på våra politiker eftersom inget händer. Här i kommunen har en chef fått gå. Först avstängd och sedan utköpt. Tydligen kan man göra övertramp och bli belönad medan den vanliga anställde som gör något liknande får en fot i ändalykten och ut. Alla är lika mycket värda men del mera.
Då man har mycken tid över finns det tid att följa med i pressen och på TV. Det är varje dag småpåvar som gör sin stämma hörd. Svartbygge upptäcks trots att man tidigare inte behövt söka tillstånd. Folk vågar inte vittna vid rättegångar. Är vi på väg att bli en bananrepublik eller vad? På kvällen vettvilling i Vetlanda. Många skadade. Är det inte skjutningar så är det andra kriminella handlingar.
Torsdag morgon till Ystad. Var där klockan åtta för ett läkarbesök på ögonkliniken. Det var gula fläcken som ställde till det i högerögat. Svullnad så det blev nya ögondroppar. Två sorter som ska tas tre gånger om dagen. Återbesök om tre veckor.
Så var även denna vecka snart slut. Hoppas helgen blir bra för Er alla. Ta nu väl vara på varandra och gör det bästa möjliga av hur landet ligger.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan