Veckans Foto och Text
2021-02-25

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag och lördag en tur på bandet. Sedan dags för TV och skidor. Alpint och skidskytte. Lördagseftermiddagen även en lite promenad i byn. Fram med rullatorn. Syrgasmaskinen i denna och så även kameran. Går litet lättare att gå då man inte har något att bära på. Tillsammans blir det nog en sex till sju kilo att bära på. Det är litet jobbigt att gå omkring med. Man är litet otränad då man inte har vågat vara på Rehab och tränat det sista året.
Söndag inget band. Det blev dock en promenad ned mot åsen och sedan hem igen. Det börjar ta på snön och snart är den kanske borta för denna gången.
Måndag dags för sprutan och sedan frukost eftersom Ingegärd ska göra ett litet uppehåll med veckotabletten. Tog sedan en promenad på bandet. I dessa dagar blir det för det mesta en timme på bandet och sedan några timmar framför datorn. Eftermiddagen kan det bli TV-tid. Presskonferenser och från riksdagens debatter.
Man börjar tänka på hur det ser ut i vårt rike. Dagligen är det höga befattningshavare som skor sig. Fiffel och båg för hela slanten. Direktörer i kommunala bostadsaktiebolag som fifflar. Och ska sedan ha avgångsvederlag. Politiker som blir uteslutna ur sina partier på grund av olika beteende och uttalande.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Man funderar på hur ministrar skyller ifrån sig. De gör inte fel. Vaccineringarnas uteblivande beror på våra regioner. Undrar vem som beställt vaccinet? Inte fasiken är det regionerna men regeringen skyller ifrån sig. Brist på el. Nej vi har överskott på detta men klarar inte topparna när det blir kallt. Här på Österlen har det så kallade arbetarpartiet hamnat i opposition och alla de andra kan inget, vet inget och är i allmänhet dåliga på allt. Man talar inte om vad man själv vill göra utan bara vad som är fel. Tyvärr har majoriteten av dessa personer aldrig haft ett hederligt arbete utan skolats av partivänner. Tvi vale. Glömmer inte när en så kallad fritidspolitiker stod på jobb och sa att de som inte sympatiserade med honom var borgarbrackor och skulle skjutas. De kunde gått för honom då som det gjorde på en av hans tidigare arbetsplatser. Han fick på käftamentus. Man har mycket lätt att se stickan i grannes öga men inte bjälken i sitt eget. Kanske dags att inför nya regler för politiker. Max åtta år inom politiken och sedan arbete i lika många år innan de kan omväljas.
Veckan har varit som alla dom andra. Enda ljusglimten var i dag, torsdag, då Jonna Sundling blev världsmästare i sprint på skidor. Bara att gratulera. Annars har torsdagen varit som vanligt. Dags att handla på ICA och sedan hem igen. Såg några presskonferenser och frågestund i riksdagen. Det senare följde schemat. Det vill säga en person frågade och någon minister svarade på annat än vad frågan gällde. Blaha Blaha.
I alla fall har åter en vecka gått. Vädret är skapligt så passa på och njut i vårsolen och ta väl vara på varandra. Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan