Veckans Foto och Text
2021-02-18

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag en tur på bandet och sedan en tur till slaktaren i Brösarp. Det blev litet att fylla upp i frysen. Bra kvalité på köttet så det är för det mesta glädjande att handla här. Det blev litet av varje. kotlett, fläskfilé, entrecote, ryggbiff, sidfläsk, leverpastej och rostbiff av lamm. På eftermiddagen dags för TV och skidskytte. Det var en spännande stund innan Martin Ponsilouma tog sitt guld. Klang och jubel. Vi firade detta med ryggbiffar från Brösarp som Ingegärd lyckats perfekt med att steka. Lagom rosa och till detta ett riktigt gott vin därtill.
Lördag åter bandet. I dag var det damernas tur på vallen. Tyvärr lyckades de inte så bra. Bara att acceptera. Till kvällen intog vi rostbiff från lamm. Detta hade Ingegärd inte gjort tidigare så det var med spänning vi väntade på att det skulle bli färdigt. Även dessa perfekt stekta i ugnen. Lagom stekta och med rätt färg invändigt. Åter ett annat gott vin därtill. Verkligen festligt.
Söndag vilodag. Inget band att gå på. Idag var det Sebastian Samuelssons tur att ta silver i skidskytte, En annan som presterade var Sandra Näslund som tog guld i SKI cross. En rätt dramatisk variation av utfärdsåkning. Sedan var det även Nils van der Poals tur att sätta världsrekord och ta guld på 10,000 meter skridskor. Således ett medaljrikt veckoslut. Själva hade vi rester till middag. Kalops som var värmd och som vanligt smakade detta kanon. Litet cider och öl till detta så var frossandet över helgen slut.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter bandet och sedan bar det av till Ystads lasarett där Ingegärd hade ett återbesök. Hemma igen blev det pytt till middag. Man kan inte festa varje dag utan ibland får man ta det lugnt. Visserligen är mat och dryck det enda man kan lyxa till med i dessa tider. Restaurangbesök får vara och att umgås med vänner är svårt med alla restriktioner. En del tycker att man är Gammal och Sjuk så man ska gå i ide. Tänk så många som idag är utbildade läkare eller ???????? Det är ibland jobbigt med förutfattade meningar. Så sköt dig själv och skit i andra. Detta kan ibland vara bra.
Tisdag åter bandet. Idag blev det pannkakor. Det smakade mycket bra. Att jag är gift med en god matlagerska kan väl ingen undgå med tanke på min figur. Som sagt: Mat och dryck är det enda man kan unna sig i dessa dagar. Vaccineringen tycks vi få titta i stjärnorna efter eller….. Såg på skidskytte igen. Nu gick det bra för Hanna. Ibland lyckas det och ibland inte.
Onsdag åter bandet. Var sedan ute och tog bort snön från gångarna på framsidan. Nu var den blöt och tung. Jobbade litet med datorn och sedan litet TV på eftermiddagen. Skidskytte var det bland annat. Gick inte så bra denna dagen.
Torsdag dags att bege oss till Tomelilla. Ingegärd var uppe på Nova för att få en tid för provtagningar och sedan var det dags för ICA och veckohandlingen. Hade litet besvär med snön. De som plogar hade lagt upp hela infarten till garageplanen. Tydligen svårt att vända litet på skäret till snöplogen. Det ska gå som tusan och hur det sedan blir bryr man sig inte om. Eftermiddagen skidskytte.
Så har åter en vecka gått och nu har man lovat många plusgrader. Det kommer nog att ta på snön. Ta nu väl vara på varandra i tristessen och försök göra det bästa av situationen. Ha det bra!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan