Veckans Foto och Text
2021-02-11

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag en DVD-film och en timmes promenad på bandet. Gäller att hålla sig någorlunda i form. Kände mig litet trång i bröstet så jag började en kortisonkur. Hade sedan tidigare tabletter hemma som jag fått av läkaren. Detta för att kunna ta en kur när jag kände mig litet trött och dåsig. Således bra att ha hemma om att i fall. Jobbade därefter litet framför datorn. På eftermiddagen skidor på TV. På kvällen kycklingben och till detta ett rosévin. Därefter dags att se nyheterna och På Spåret. Sedan förflöt kvällen lugnt.
Lördag bandet och sedan skärmtid. Tog några bilder på fåglarna på altanen. Det blev även en bild på Ingegärds ena orkidé. Till lunch blev det tomatsoppa och sedan dags för skidor. Till middag blev det entrecote och ett gott rödvin. Sedan åter dags för TV. Vädret blåsigt och lätt snöfall.
Söndag åter bandet. Inget uteväder. Hård blåst och snöfall. Bara att hålla sig inne. Åter skidor på TV. Framåt fyratiden slutade det att snöa. Passade på att ta ut snöslungan och göra garageinfarten någorlunda skottad. Tog även gångarna men det var ogjort på den som går från trappan till gatan. Efter några timmar var det igenblåst. Till middag idag var det fläskkotletter och till detta cider och öl.
På kvällen åter litet TV.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag inget snöande men blåsigt. Ingen tidning hade kommit. Alla tidningsbud var inställda. Så även skolskjutsarna i Tomelilla och Ystads kommun. Dags att ta sin spruta och litet senare frukost. Ringde och avbokade hos Synsam. De förstod att det kunde vara jobbigt att ta sig till Ystad då snön fnyker och det är halt på vägarna. Helst på de som går i nord-sydlig riktning. Det blev istället att ta en promenad på bandet och sedan hålla sig inomhus resten av dagen.
Tisdag snö och blåst. Även idag ingen tidning. Ingegärd ringde till lasarettet i Ystad och avbokade en tid och fick en ny nästa vecka. Fick städat och under tiden tog jag en tur på bandet. På kvällen som vanligt TV.
Onsdag inget band. Det blev i stället en tur med snöslungan. Inte fullt så blåsigt och det kom inte mycket snö. Fortfarande ingen dagstidning. Ska bli intressant att se om vi får någon post. Den kom under måndagen och numera behagar post Nord bara köra ut posten varannan dag. Skidor på eftermiddagen och TV på kvällen.
Torsdag lugnt och uppehållsväder. Det blev en tur till Tomelilla och ICA för att veckohandla. Sedan hemåt igen. På eftermiddagen till Ystad och Synsam för nya glasögon. Detta gick tyvärr inte eftersom det var ett litet problem med högerögat. Det blev en remiss till ögonkliniken för kontroll av gula fläcken. Sedan till Tomelilla igen för att fixa armbandsuret som stannat. Det blev batteribyte. Det hade inte varat ett år batteriet. Bytte i höstas. Hem igen och på kvällen TV.
Så var åter en vecka gången. Hoppas att vädret blir bättre i helgen. Vi tycks få dras med coronen ytterligare en lång tid. Inget vaccin i sikte. Trots att man har både pacemaker, diabetes, högt blodtryck och KOL tycks cheferna gå först. Dags för räfst och rättarting.
Ta nu väl vara på varandra för ledningen i Sverige tycks inte göra detta. Mycket, mycket snack men ingen verkstad.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan