Veckans Foto och Text
2021-02-04

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag åter en tur på bandet innan det var dags för skidor på TV. Alltid lika kul att se våra längdåkare och skidskyttar. Även om det inte går bra alltid är det en fröjd att se dem. På kvällen dag för På Spåret. Den nuvarande orkestern är inte i min smak och att programledarna tar för stor plats är bara att beklaga. Kanske dags att byta ut dem. Sedan dags för Carina Bergfeldt. Hon kan verkligen få gästerna att slappna av och här är allt som hemma i vardagssoffan. Man får en helt annan bild av gästerna. Hon och hennes stab ska ha heder av sitt arbete. En av veckans höjdpunkter.
Lördag samma förmiddagsrutiner som för fredagen. Bandet och TV. Promenaden på bandet är likt TV. Dock med en större bildyta. Det är bildspelsutrustningen som användes. Stor duk, projektor och laptop samt DVD-skivor med filmer. Allt för att det inte ska vara så tråkigt att gå en timme på bandet. Även kvällen gick i fredagskvällens fotspår. Något gott att äta och till detta ett gott vin. Det är snart det ända man kan unna sig nu i covid-tider. Sedan dags för TV och Stjärnorna på slottet. Åter dags för Charlotte att medverka. Alla fem som deltagit i programmet ska ha en stor heder av sitt medverkande. Således toppbetyg för programmet i sin helhet.
Söndag en liten promenad ner till Järnvägsparken med rullatorn. Eftersom det var råkallt var det rätt jobbigt att gå denna lilla turen men det gick. Även skidor denna dagen på TV. På kvällen litet av varje. Inget speciellt av intresse. Slötittande med andra ord.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter dags att ta bandet i besittning. Sen frukost och på eftermiddagen var vi hos Petra och blev klippta. Gör detta ungefär var sjätte vecka. Står inte ut med att vara långhårig. På kvällen husdrömmar. Intressant att se hur det gått i några gamla avsnitt. Bland annat brandstationen i Stora Köpinge var intressant. De hade fått det riktigt fint i den gamla stationen. Även huset som var byggt av gamla containrar var jättefint. Roligt att man kan göra något av gamla saker.
Tisdag bandet som vanligt. Jobbade litet med bilder från Portugal. Ska försöka göra en fotobok så jag får gå igenom arkiven av bilder. Tog det lugnt resten av dagen.
Onsdag bandet medan Ingegärd började frosta av frysboxen i källaren. Hjälpte till att ta bort isen från väggarna. Det gick bra med en gummihammare och ett stämjärn. Tog inte lång tid. Datorn och TV resten av dagen. På eftermiddagen började det snöa och blåsa.
Torsdag inget band. Efter frukost dags att ta fram snöslungan. Premiär för detta året. Det hade kommit cirka tio centimeter snö under natten. Litet jobbigt med ryggsäcken på. Tog styvt en timma att få bort snön från garageinfarten, gångarna och vid tidningslådan. Pustade ut litet och sedan begav vi oss till Tomelilla för att handla. Riktiga vintervägar. Snö och litet halka. Hemma igen dags att fixa med hemsidan. Tog det sedan lugnt resten av dagen.
Nu har åter en vecka gått och det är bara att kämpa vidare. Håller med GW vad han skrev om vaccineringen och hur man lyckas. Mycket snack och litet verkstad men det är det vanliga då det gäller politiken. Ta nu väl vara på varandra och njut av det som går att njuta. Hoppas att helgen blir fin med vinterväder. Ha det gött.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan