Veckans Foto och Text
2021-01-28

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredagen började med frukost och sedan en tur på bandet. Sedan dags för skidor på TV. Det tar en hel del tid att följa med våra svenska skidutövare men detta är kul. Överlag bra resultat så ingen nämnd och ingen glömd. Passade även på att jobba litet framför datorn. Framåt kvällningen dök Jeanette upp. Roligt när någon av barnen kommer och hälsar på. Eftersom hon jobbar hemifrån är hennes fysiska kontakter med andra nästa obefintligt. Vi började kvällen med en Spritz och sedan var det dags för litet gott kött och till detta ett gott vin. Så småningom var det dags för ”På spåret” vilket var bra att se på. Bra tävlande. Såg även på Skavlans efterträdare. Detta är verkligen en kvinna som man kan beundra. Rappa frågor, bra gäster och bra undersökande journalistik. Hon är verkligen en pärla som SVT ska vara rädd om.
Lördag frukost och sedan började Jeanette och Ingegärd att förbereda för middagen. Det var öländska kroppkakor som stod på menyn. Så småningom blev dessa klara och det var dags att äta. Alltid lika gott med rätt tillbehör och dryck. Efter detta diskade de och sedan vilopaus, kroppkakskoma.
Resten av dagen förflöt lugnt.
Söndag frukost och sedan skidor på TV. Framåt lunch begav sig Jeanette hemåt och själva intog vi stekta kroppkakor. Även dessa en delikatess. På eftermiddagen hörde Jeanette av sig och lät meddela att även hon ätit stekta kroppkakor. Så förflöt resten av dagen i lugnets tecken.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter dags att ta bandet i besittning. Således sen frukost eftersom Ingegärd tog sin veckotablett och jag min veckospruta insulin. Eftermiddagen framför skärmar. Dels datorn och dels TV. Således annars en normal dag.
Tisdag bandet. Eftermiddagen presskonferensen om covid. Det verkar att vara problem med vaccinationerna. Tydligen klickar det på leveranserna vilket var väntat. Här på Österlen verkar vaccineringarna att ta tid. Tilldelningen sporadisk och inte så mycket men så verkar det vara på de flesta platserna.
Onsdag inget särskilt. Trist grått väder som innan i veckan. Framåt midnatt började det snöa. Temperaturen på minus två grader.
Torsdag var det vitt ute. Det hade kommit några centimeter snö men den låg grannt på buskar och träd och även solen tittade fram. Det blev en tur till Tomelilla för att handla. Sprang på några medlemmar från SPF. De som vi tyckte att nu började det bli jobbigt med isoleringen. Hemma igen passade Ingegärd på att skotta gången ut till gatan. Karin S var och lämnade ett ex av det nya infobladet från Hembygdsföreningen. Det såg mycket bra ut. Jag slapp denna gången att vara inblandad i detta. Sedan förflöt dagen som vanligt.
Nu har åter en vecka förflutet och det börjar vara ljust litet längre på eftermiddagarna. Inte mörkt förrän vid femtiden. Ta nu väl vara på varandra och ha det skönt för nu går vi mot ljusare tider. Detta gäller förhoppningsvis även pandemin. Ha det bra!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan