Veckans Foto och Text
2021-01-21

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Helgen, fredag till söndag gick i skidornas tecken. Först efter frukost en tur på bandet och sedan under dagen skidskytte för hela slanten.
Lördag en kylig morgon. Minus åtta grader och rimfrost på rutorna på verandan. Framåt dagen blev det fint väder men eftersom det båda var kallt och glatt blev det till att hålla sig inomhus. Saltningen på bygatorna lyste med sin frånvaro. Det är något som vi vant oss vid. Det är inte så vanligt att man sköter vinterväglaget bra här på Österlen. Kommunerna är mycket noga med att upplysa fastighetsägarna om att de ska skotta och halkbekämpa utanför fastigheterna men tyvärr är det så att det bryr man sig inte om. Har man varit ute och skottat och sedan kommer snöröjningen och lägger igen. Visserligen säger lagen att då ska kommunen skyndsamt ta bort denna snön men i själva verkat hoppas de på att den ska smälta bort. De enda trottoarerna som hålls efter är genomfartsgatorna där ”vägkassan” sköter plogning och saltning. Där fungerar det. Tror att så är fallet i hela Sverige. Har upplevt att man skottat upp utfarten och sedan gått in för en fika. När man kommer ut igen är det igenlagt. Bara att öppna upp igen. Därför får man hoppas att det blir en snöfattig vinter.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag bandet och sedan litet av varje. Vädret gråmulet och det känns riktigt deprimerande. Ingegärd passade på att städa undan det sista efter julhelgen. Nu är allt som vanligt igen. Bara att se fram mot påsken då det ska pyntas igen.
Tisdag bandet åter. Började se på filmen om Trojanska kriget. En mastodontfilm med många skådespelare. Tur att man har något att se på när man tar sin tur på bandet. På eftermiddagen ringde KOL-sköterskan Annica för att höra hur det var. Roligt att det finns personer som ger sig tid till att göra detta. Hade faktiskt tänkt ringa henne om att förnya recept på medicin. Så var även detta fixat. Såg även på Tegnell under eftermiddagen.
Onsdag som vanligt bandet. Sedan kom Karin S på besök. Ville ha litet hjälp vilket hon fick. Sedan förflöt dagen med litet skärmtid. Såg på Ski-cross. Där gäller det att hålla tungan rätt i mun så det inte barkar åt ett varmt ställe. På kvällen Mästerkockarna. Det var första stora samlingen. Således sorterades några ut. Det är hård konkurrens om de få platserna.
Torsdag dags för en tur till Tomelilla för att handla. Ingegärd var även inne på apoteket och hämtade ut mina sprutor för fyra veckor. På eftermiddagen skidskytte och på kvällen dags för ytterligare ett avsnitt av Mästerkocken. Tråkigt väder och nu är snön åter borta. Vi får se om det Kommer mer av den varan denna ”vintern”.
Så var det åter helg och en vecka har gått. Ta nu väl vara på varandra och se upp för coronan. Ha det bra!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan