Veckans Foto och Text
2021-01-14

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag till söndag förflöt lugnt. Bandet efter frukost och sedan skärmtid. Både framför datorn som framför TV:n. På det senare var det skidor. Både på längden och som skidskytte. Det som var mest intressant var våra unga kvinnor på sina längdskidor. De gjorde att man satt på helspänn under deras lopp. Lördag sprintherrar då det blev en svensk längst upp på pallen. Tidigare ockuperade svenskorna hela prispallen på sprinten. Snacka om glädje. Speciellt Svahn då hon såg Oscar vinna 10 km.
Söndagen var det dags för 10 km eller ”kliv, kliv, överlev. Här gjorde de svenska tjejerna verkligen en prakt tävling då de lotsade Ebba fram till en perfekt position inför uppförsbacken i ”störtloppet”.
Här gjorde man ett omvänt störtlopp. Synd om Diggins som inte kunde klå Ebba men hon fick trösta sig med totalsegern. Detta var verkligen en nagelbitare innan Ebba var först på toppen.
Måndag var det dags att köra till Ystad. Ingegärd skulle på kontroll för sin cancer. Passade på att ta några bilder i hamnen trots blåsten. Halv storm på Östergatan.
Tisdag dags för städerska att komma. Efter middag åter till Ystad. Dags för en annan kontroll för Ingegärd. Inte så blåsigt men det vispade ändå om i luften. På kvällen kom det litet snö.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Onsdag inget snöande men kallt. En tur till Tomelilla för att handla. Vi har kommit i otakt med handlandet. Brukar göra detta om torsdagarna men nu har det blivit litet fel efter alla helgerna. Inte mycket folk på ICA. De hade skyltat upp ”Max 161 personer” i lokalen. Nu var det inte så många utan allt såg ut att flyta bra på. Hemma igen och började se på partiledardebatten i TV.
Där vår statsminister höll hov. Hans ursäkt att han inte visst hur man handlade på nätet har gjort att man undrar hur smart han är. Är själv sjuttiosex och har inga problem med att handla på nätet. Han om någon kunde i så fall bett om hjälp. Något kan man väl begära av en statsminister. Börjar ifrågasätta om han någonsin har kunnat svetsa eller han blev ombudsman direkt. Under dagen tog snöfallet i och det blev litet snö på marken. Eftersom det inte varit så många minusgrader försvinner förhoppningsvis snön rätt snart.
Torsdag och en tur på bandet. Såg att fasantuppen besökte oss. Hann tyvärr ej få fram kameran utan lägger nu upp några gamla bilder på de tidigare besöken. Kul ändå att de kommer fram när det blir snö. Satt och tog fram några bilder som jag tänkt skicka till RIFO:s tävling. Har nu tid att ta fram bilder till tävlingarna för året.
Så har åter en vecka gått till ända. Ta nu väl vara på varandra och se upp med turordningen för vaccineringen. Har man inte hemhjälp hjälper det tydligen inte hur din sjukdomsbild ser ut för detta klarar man inte av att fixa i de offentliga datasystemen.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan