Veckans Foto och Text
2021-01-07

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Nyårsafton samma som förra året. Nu i coranatider var det många som tillbringade denna aftonen ensamma. Vi själva åt och drack gott. Vid tolvslaget öppnades en liten flaska bubbel och sedan gick vi ut på gången mot gatan och besåg en del fyrverkerier. Träffade bara en person som var ute. Det var grannen. En mycket ovanlig nyårsafton med folktomma gator här i byn. Vi var ensamma förra året också men då var det liv här utanför vid tolvslaget. Efter att sett fyrverkerierna gick vi in och såg litet på TV innan det var dags att gå till sängs.
Fredagen lugnt. Det blev litet skärmtid denna dagen men innan dess en promenad i källaren.
Lördag och söndag en tur på bandet. Sedan dags för litet skidor med mera på TV.
Måndag åter bandet. Behöver röra mig litet. Har tyvärr gått upp i vikt så nu är det dags att tappa några kilon igen. Trist väder och på TV får vi reda på hur våra politiker och höga chefer skyller ifrån sig med att deras resor var mycket nödvändiga och att de behöver vila upp sig. De som hade behövt detta är vår sjukvårdspersonal som får jobba häcken av sig och här är det inte tid att ta några resor eller springa i alla affärer.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag bröt vi vår isolering för denna veckan och begav oss till Tomelilla. Hämtade ut en del mediciner och var även och fyllde på matförrådet så vi kan klara oss en tid. Framåt eftermiddagen började det komma snöblandat regn. TV på kvällen. Såg Eva Rydberg från Fredriksdal. Skönt att få skratta av sig och må gott.
Onsdagsmorgonen hade det kommit snö. Var nere på bandet och sedan litet bildbehandling. Tog upp snöskyffeln från källaren. Var ute och försökte ta bort en del slask som plogen hade lagt upp. Tycker det var onödigt med denna plogningen då det bara hade kommit cirka två till tre centimeter snö. Hade den fått ligga kvar var den nog snart bortsmält då väderleken övergick till regn och det var en till två grader plus. Nu skulle man bott i hyreslägenhet så hade man sluppit dessa problemen med att ta bort snöeländet. På kvällen TV. Extrautsändning från upploppet i Washington. Det var nog väntat att detta skulle ske. Med en sådan president kan allt inträffa. Där verkar inte hissen gå enda upp. Han triggar igång de likasinnade om man ser till IQ. Tyvärr är utbildningsnivån låg i USA om man ser till den stora massan. De verkar lättpåverkade och lever kvar i ”vilda västern”. Bara att beklaga att det är så.
Torsdag i radion där man meddelade att den ”trumpen” nu erkänt sig besegrad. Hoppas nu att allt lugnar ner sig och att USA kan återgå till det normala.
Så var en vecka på det nya året tillända. Idag tö och om detta håller i sig är snart snön borta. Ta nu väl vara på varandra i tristessen och gör det bästa möjliga av situationen. Det kan bli värre innan det blir bättre.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan