Placeholder Picture

Veckans Foto och Text
2020-12-24

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag, lördag och söndag mest TV och skidor. Bland annat skidskyttet var intressant att se. ”Stjärnorna” lyckas inte alltid utan det är ibland de andra i laget som presterar. Förstår att det kan vara tungt att ha kravet på sig att alltid vara bäst så de är förlåtna om de ibland inte ligger på topp. Bara roligt att ändå se hur de kämpar i spåren och på skjutvallen. På fredagskvällen var det På Spåret. I vårt tycke en enkel tävling denna kvällen eftersom vi var mycket bekanta med resmålen. Annars brukar vi sitta som fågelholkar när det gäller svaren. I alla fall många gånger, men även en blind höna kan hitta ett korn.
För övrigt har det varit presskonferenser både hit och dit. Tyvärr har man inte satt ned foten utan det är bara rekommendationer hela tiden. Annat är inte att vänta eftersom de måste tillsättas en utredning så fort man ska göra något. Kommer ihåg vad som stod på den gamla planschen hur man skulle åtgärda problem i olika länder och den slutade alltid med att ”I Sverige tillsätter vi en utredning”. Tyvärr lider våra samtliga politiker av beslutsångest. Man kan bara slå upp lokaltidningen här på Österlen så består insändarsidan till 90% av lokalpolitikers insändare om hur illa behandlade de blir av motståndarna samt hur dåliga dessa är. Med en dåres envishet framhärdar De hur bra De är samt hur dåliga de andra är. Inte undra på att vi har ett politikerförakt här i Sverige.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag kom vår städerska och fixade inför julen. Var själv i Ystad på Synsam och fick ögonen kontrollerade. Passade på att köpa ett par läsglasögon. Behöver dessa bara när jag läser tidningar. Annars går det bra utan glasögon. Var även på apoteket och köpte diabetessprutor. Tar en spruta varje måndag och sedan är det tabletter som gäller.
Tisdag bandet. Det blev en timmes promenad och sedan dags för litet dataarbete. Klockan ett var det dags att träffa Petra för att bli klippta. Det behövdes verkligen. Sedan till ICA med Ingegärd för det sista att handla inför helgen. Det var inte mycket och det var tydligen inte mycket folk där. Satt själv i bilen och väntade medan Ingegärd handlade. Väl hemma igen var redan Jeanette kommen. Det blev en fika och senare på kvällen blev det pizza.
Lille julafton, onsdag, frukost och sedan litet tiden framför datorn. Efter lunch tog Jeanette och Ingegärd en promenad i byn. På kvällen bjöd Jeanette på löjrom med tillbehör och sedan hade vi entrecote från Brösarp. Därefter bänkade vi oss framför TV-n och Bingolotto. Mycket arbete för en hundralapp.
Julafton och frukost med ny grillad skinka. Sedan dags för min hemsida innan vi hade skypemöte med Torslanda där även Lolitas föräldrar var på besök.
Önskar Er alla en riktigt skön och avkopplande jul och ta vara på varandra.
Återkommer till nyår.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan