Veckans Foto och Text
2020-12-18

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag, lördag och söndag togs det lugnt. Bara att stoppa i sig kortisontabletter och antibiotika. Satt och slötittade på skidor på TV samt halvsov emellanåt. Sakta började syresättningen närma sig 90% igen men det tog sin tid. Kände även av magen. Tror det berodde på de massa tabletterna som jag proppade i mig. Tror inte det var de få glasen vin som intogs på fredags- och lördagskvällen. De piggade i alla fall inte upp.
Sov rätt mycket under söndagen och framåt kväll började jag verkligen kvickna till och återgå till normalt tillstånd.
Måndag dags att bege sig till Ystad och ögonkliniken. Nu var det tur för vänster öga att få ny lins. Det tog max en kvart så var detta fixat och vi kunde åter bege oss hemåt. Stannade till i Tomelilla och hämtade ut nya ögondroppar. Fick inte använde de som jag haft för höger öga utan det skulle vara nya. Får inte blanda flaskorna till de olika ögonen. Kunde på kvällen se hjälpligt utan glasögon.
Tisdag dags att testa att läsa tidningen. Fick ta de gamla glasögonen till hjälp men det var besvärligt att läsa YA. Bänkade sedan mig framför datorn. Här behövdes inga glasögon utan jag såg jättebra på båda skärmarna. Började dona med ett nytt bildspel. Det ska vara om Onslunda 2007 då det var många föreningsaktiviteter här. Fick ihop det mesta i manuset så nu åter det att sätta musik till bilderna och sedan kombinera ihop allt till ett bildspel.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Onsdag upptäckte att vi inte hade något internet. Blev till att sitta i kö hos telia för felanmälan. Tog inte mer än en kvart så kom jag fram. En trevlig tjej tog mitt samtal och försökte kolla upp var felet låg. Kunde så småningom konstatera att det var utanför vårt hus och troligen i växelstationen. Lovade att de skulle försöka fixa felet denna veckan. Sedan dags att få tag i Annica, min KOL-sköterska. Hål på syrgasslangen. Hon ringde och så fick jag bege mig till Simrishamn för att hämta en ny slang. Hemma igen och kopplade in slangen. Det visade sig att det var bättre genomsläpp på den nya slangen. Troligtvis andra fel än hål på den gamla. Den var ett år gammal så det var kanske dags att byta den ändå.
Torsdag iväg till Tomelilla och handlade på ICA. Som vanligt inte mycket folk vid halvnio-tiden.
Hem igen och sedan skidor på eftermiddagen.
Fredag mail från Telia. Deras tekniker var på väg att fixa internet och vid niotiden var det klart. Skönt att gick så lätt att åtgärda problemet. Nu dags att ladda upp veckans hemsida.
Tänk på att hålla avståndet och tvätta händerna med mera. Våra politiker tros inte klara av covid som de ska utan får stark kritik av Coronakommissionen vilket många med mig har funderat på. Samtidigt har en politiker i vår kommun avgått efter att även han varit i kontakt med pedofil. Att de inte kan lära sig.
Ta nu väl vara på varandra och betänk att livet är för kort för att sjabbla bort det. Ha en skön vecka fram till jul så får vi se hur det blir då.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan