Veckans Foto och Text
2020-12-10

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag lugnt. Inget band utan det blev skidskytte i stället. Litet datorarbete och sedan som vanligt middag framåt kvällningen med litet gott vin.
Lördag åter skidor på förmiddagen. Sedan samma rutin som under fredagen.
Söndag blev det bandet. Kände mig dock trött så det blev inte med den kraften på bandet som vanligt. Skidor senare på dagen och på kvällen TV.
Måndag tid hos Synsam i Ystad. Dags att kolla det opererade ögat. Allt såg bra ut. Kände mig dock litet trött och andfådd.
Tisdag ingen energi. Försökte få kontakt med min KOL-sköterska i Simrishamn men tyvärr hörde hon inte av sig. Lämnade kanske fel information då jag sökte henne.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Onsdag samma trötthet. Hade endast 80% i syresättning. Ringde åter Simrishamn och sökte Annica. Lämnade besked om min syresättning. Hon lät meddela via växeln att vi skulle åka in direkt till akuten i Simrishamn. Åt färdig frukosten och sedan bar det iväg. Akuten var förvarnad av Annica så det var bara att kliva på. Man höjde syresättningen till 2 liter och efter en stund var jag uppe i 94% syresättning av blodet. Det togs litet prover och så småningom fick jag beskedet av doktorn att jag skulle få kortison och antibiotika utskriven. Ingegärd hämtade ut detta och sedan kunde vi bege oss hemåt igen. Hade fått besked att så länge jag tog kortisonen skulle jag skruva upp syrgasmaskinen hemma till 2 liter. Detta hjälpte och jag kände mig inte orolig längre.
Torsdag Ingegärd själv till Tomelilla och ICA för att handla. Själv kontaktade jag ögonkliniken för att förhöra mig om måndagens operation. Det var inga problem med att jag tog kortison och antibiotika. Kortisonkuren tar slut på söndag och jag hade några fler dagar med antibiotikan. Således ögonoperation på måndag så blir detta gjort. Resten av dagen framför datorn och TVn.
Åter en vecka avverkad och julen närmar sig med raska steg. Det blir för de flesta en annorlunda jul. För oss blir det samma jul som i fjol. Vi och Jeanette ensamma medan Mårten och hans familj firar i Torslanda. Ta nu väl vara på varandra och ha det gott.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan