Veckans Foto och Text
2020-12-03

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag dags för bandet. Detta medan Ingegärd fick bege sig till Tomelilla för att införskaffa nya lampor till adventsljusstakarna. Det var några stycken som hade gått sönder. Han passade även på att vattna sina orkidéer när hon ändock rumsterade om på fönsterbrädorna. På eftermiddagen var fönsterputsaren här och gjorde rent fönsterna på yttersidan. Det behövdes. På kvällen litet gott att äta och dricka.
Lördag skippades bandet. Det blev i stället TV och stafett på skidor. Som vanligt blev det till slut tre svenska tjejer på prispallen. Det gick litet sämre för herrarna men de kämpade väl. Gick sedan igenom gamla diabilder som blivit digitaliserade. Detta tog sin lilla tid. Laddade sedan upp dessa på min hemsida. Resten av dagen framför TV:n. Inte mycket annat att göra.
Söndag kontakt med Anders om byalagets hemsida. Vi diskuterade även byalagets infoblad. Han har gjort en ny layout till den och detta såg bra ut. Kanske några småjusteringar behöver göras. Lade även upp på byalagets hemsida om hur tävlingen med blomsterlådorna avlöpt. Framåt kvällningen var det bara TV att se på.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag upp tidigt och körde till ögonläkaren i Ystad. Dags för starroperation. Denna dagen blev det höger öga. Fick ”pupillförstorare” och bedövningsdroppar i ögat och sedan var det bara att vänta på sin tur. Patienten innan mig tog nära på en timme att fixa. Tydligen problem. Så blev det min tur och det tog knappt tjugo minuter så var jag ute igen. Nu var det Ingegärd som fick köra hemåt. Först till apoteket i Tomelilla för att hämta ut ögondroppar och sedan hem. Vilade resten av dagen.
Tisdag litet datortid. Fick sitta i perioder för att inte överanstränga ögonen. Glasögonen fungerar inte med det opererade ögat. Får leva med detta i två veckor då de ska fixa vänster öga. Hade tagit litet bilder under helgen på Ingegärds blommor i fönstren och letade nu upp bilder från 2010 som var tagna samma tid som denna veckan. Litet olika väder och snömängd.
Får se hur veckans väder slutar till sist. På kvällen fotboll.
Onsdag bandet. Det är idag 1 år sedan jag kom hem med syrgasmaskinerna. Året har gått fort trots covid och problemen i samband med detta. Har litet problem med synen framför datorn men det går hjälpligt med läsglasögonen. Tur att vi köpte stor TV för några månader sen. Den går det bra att se på.
Torsdag som vanligt till ICA för att handla inför helgen och nästa vecka. Litet mera folk idag men det kanske berodde på att vi kom en stund senare. Var och tankade bilen. Tog även en tur in om Bo Olssons. Knappt några människor där. Litet ödsligt men bra med tanke på omständigheterna. Datorn och TV resten av dagen. Skidskytte idag.
Så har åter en vecka gått och det närmare sig jul med rask takt. Stressa inte utan ta det lugnt och var rädda om varandra. Ha det bra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan