Veckans Foto och Text
2020-11-26

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag upp tidigt. Skulle vara i Ystad på ögonkliniken senast klockan nio. Det hade snöat och frusit under natten så gatorna i byn var isbelagda. Fick ta det lugnt när vi körde. Tydligen hade saltbilarna blivit tagna på sängen för ingen tillstymmelse till halkbekämpning syntes ute på vägarna. Livat och glatt fram till Skåne-Tranås och sedan var det hjulspår ned mot Ystad. Först i höjd med Stora Herrestad slutade isen längs vägkanterna. Var i alla fall framme i god tid till ögonkliniken. Fick droppar i ögonen och sedan såg man inte så bra. Undersökningen visade att det var grå starr jag hade. Fick tid till första operationen. Det var relativt snabbt att få detta. Den trettionde klockan kvart i nio är det dags för första ögat och får då ny tid till andra ögat. Ska bli skönt att kunna se bra igen. Det är litet jobbigt att läsa Ystads Allehanda på morgonen. Ingegärd körde hem. Vi skulle på begravning men det fick vara för min del. Gick och lade mig samt drog ned rullgardinen så det blev mörkt i rummet. Var mycket ljuskänsligt. Fick tyvärr bli hemma. Det var Inge Larsson som begravdes. Vi hade känt varandra i många år och han var den siste av bröderna efter Borstakongen som gick bort vid en ålder av 92 år. Han var bland annat initiativtagare till att bilda ett byalag här i byn och nu är både han och den förste ordföranden borta. Det börjar ta på vänkretsen. Om inte annat så märks detta att man börjar bli äldre.
Lördag och söndag togs det lugnt. Inga större aktiviteter. Lite tid framför datorn och TV-skärmen. Man träffar inte några medmänniskor nu för tiden så umgänget lyser med sin frånvaro. Vet inte riktigt vad detta kan bero på. Är det för man har en slang i ansiktet eller vad? Förut hade jag litet arbete med infoblad till några föreningar men detta lyser nu med sin frånvaro. Deras hemsidor får man inte hellre någon respons på utan allt verkar som man inte gör något. Har kanske trampat på några ömma tår eller???? Det är tyvärr bara att gilla läget som man sa i det militära.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag dags för bandet. Det blev som vanligt en timmes promenad. Innan dess var det dock tid att ta diabetessprutan som jag tar en gång i veckan. Resten av dagen var det tid som vanligt framför dataskärmen och TV:n. Det blir en hel del tid med så kallad skärmtid. Fick mail om resultatet från fotoklubbens hösttävling. Hade lämnat in tre bilder. Ale stenar, Krimmelfallen och Vernazza. Ale stenar kom tvåa i enstaka bild (över sextio bilder inlämnade). Hur de andra två placerat sig vet jag inte för tillfället då bara de tio första redovisades. De efterföljande kommer att redovisas senare. Roligt i alla fall att komma tvåa.
Tisdag en stund på bandet medan vi fick åter städat. Det var tjejen som hjälpt till tidigare som nu tagit över några av de gamla kunderna. Skönt att åter få hjälp med detta. För egen del är det litet jobbigt att dammsuga och ha fyra kilo ryggsäck på ryggen. Under tiden tittade Håkan in. Vi diskuterade litet om hur de skulle ta tillvara gamla handlingar som gällde byalaget. Vi diskuterade även byalagets infoblad som man tänkte ge ut under januari månad. Lovade att vara behjälpligt med utformandet av bladet.
Onsdag en dust med Telias kundservice. Förbaskat jobbigt att få kontakt och man hamnade i en telefonkö på nära åttio personer som ringde. Kom så småningom fram och fick tala med en mycket vänligt och hjälpvillig tjej så att så småningom löstes problemen till förhoppningsvis allas glädje. Var även i Tomelilla och handlade medicin samt ett litet besök på banken. Båda ställena en glädje att besöka. Verkligen kundvänliga. Eftermiddagen klipptes gräsmattan förhoppningsvis för sista gången denna vinter. Ställde i ordning i garaget så att maskinerna som kan användas står lätt tillgängliga.
Torsdag en tur till Tomelilla för att handla inför helgen. Resten av dagen med skärmtid medan Ingegärd julpyntade inför advent.
Så var åter en vecka gången. Ta det nu lugnt inför advent. Det blir inte någon riktig jul i år utan gör det bästa av situationen. För egen del blir det nog som i fjol då jag hade fått min syrgasmaskin och inte återhämtat mig efter två ”lunginflammationer” eller vad det nu var. Ha en riktigt mysig helg i ljusens sken.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan