Veckans Foto och Text
2020-11-19

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag blev det åter inget band. Tog i stället en stund i trädgården. Plockade in de flesta solcellslamporna och de ligger nu i verandafönstret för att laddas upp inför vinterförvaringen i källaren. Trots att vi är inne i november är det fortfarande blommor på klängrosen. Ett under då den måste vara från tidigt sextiotal då mina föräldrar köpte den hos Rosenhagens i Skåne-Tranås och planterade den i sin trädgård. När de sålde fastigheten fick vi överta den och den blommar lika fantastiskt år till år. Det onda i vänsterfoten har börjat släppa och vet inte riktigt vad som är orsaken till det onda. Man kanske har blivit gammal och sjuk som någon sade till mig då det inte passade. Roligt när folk utan läkarutbildning kan ställa diagnoser. En del vet bäst och är vackrast om de själv får säga det. Så förflöt dagen och kvällen lugnt.
Lördag vackert väder. Vi tog under dagen en promenad i byn. Har inte gjort detta det senaste året men nu kommer min rullator till god användning. Bra att kunna ha både syrgasmaskinen och kameran i väskan framtill på den. Gick mycket bra att promenera och ta bilder på byn. På kvällen TV och fotboll. Tyvärr blev segern för Svenskarna för liten. 2 – 0 eller 3 – 1 hade suttit bra men så blev det inte utan det slutade på 2 – 1.
Söndag fortfarande fint väder. Dock dimma på morgonen men solen försökte bryta igenom molnen och det blev en skaplig bild från detta med råkorna i förgrunden och deras bo. Efter middagen blev det åter en promenad i byn med rullatorn. Den kommer till flitig användning. Det blev åter en del bilder som togs längs bland annat Lantmannavägen från Stationsvägen och bort till Lärarevägen. På kvällen blev det åter litet TV innan det var tid att gå och lägga sig.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag dags att ta en tur på bandet. Först blev det dock tid att ta veckosprutan för diabetes och sedan en promenad på bandet. Detta medan Ingegärd tog sin veckotablett samt vattnade sina orkidéer. Sedan dags för frukost. Resten av förmiddagen blev det tid för att fixa bilderna som togs under helgen.
Tisdag inget band. Körde vid tiotiden till Ystad och ögonkliniken. Dags för kontroll av diabetes på ögonen. Inga förändringar men grå starr och problem med gula fläcken. Fick tid hos läkare på fredag. Eftermiddagen till Simrishamn och lungläkaren. Det var en ung Grekiska som var detta. Mycket trevlig och ingav ett stort förtroende. Hon arbetade i både Malmö, Lund och Simrishamn och forskade även på lungsjukdomar. Fick bra kontakt med henne och detta bådar gott för framtiden. Hemma igen TV. Nu var det presskonferens om convidvaccinationer. Nu uppmanar man folk att ta det lugnt och inte vara ute i onödan. Kanske dags att lagstifta så det blir ordning på utelivet och att man respekterar de förordningar som finns. Det gäller att hålla ut innan vaccinet kommer. Senare på kvällen fotboll och som vanligt förlorade svenskarna. Nu hamnar de i andra divisionen i UEFA.
Onsdag dags att städa eftersom städerskan inte återkommit till Onslunda. Vi fixade det med gemensamma krafter så det är bara att gilla läget. Litet tid framför datorn och på kvällen TV.
Torsdag dags att köra till Tomelilla och handla. Träffade en hel del bekanta där. Många äldre par passar på morgonen då det inte är mycket folk på ICA. Blåsigt men solsken. Håller mig dock inomhus denna dagen.
Så var ännu en vecka passerad. Hoppas att Ni alla mår bra och får en skön helg.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan