Veckans Foto och Text
2020-11-12

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag blev det inte bandet. Detta eftersom vår städerska var tvungen att resa hem till Polen på grund av familjära skäl. Det blev i stället att fatta kärlek för dammsugaren. Detta förlöpte väl och så småningom var detta arbetet avklarat medan Ingegärd dammtorkade. Var sedan ute och klippte gräsmattan. Troligtvis en av de sista gångerna i år. Allt beror på hur hög temperaturen blir. Framåt kvällningen dök Jeanette upp. Då intogs blåmusslor och ett vitt vin från Alsace. Detta smakade mycket bra. Sedan blev det att umgås resten av kvällen.
Lördag frukost och sedan var det dags för Ingegärd och mig att köra till Novakliniken för att få influensavaccinationen. Under tiden hade Jeanette tagit ned julpyntet från vinden så slapp vi göra detta senare under månaden. Framåt kväll var det dags för litet gott till middag och ett gott vin därtill. Sedan bänkade vi oss framför TV:n.
Söndag vackert väder. Det blev fläskytterfilé till middag och sedan begav sig Jeanette hemåt. Vi själva tog en promenad ned till Hjalmars backe. Således fram med rollatorn. Syrgasmaskinen och kameran i rollatorväskan och så begav vi oss iväg. Det gick bra att gå på grusvägen ned mot åsen. Bra att jag investerade i en rollator. Kommer nog att få mycket glädje av den. På kvällen TV.
Måndag dags att efter frukost bege mig till Tomelilla för att byta till vinterdäck. Skönt att slippa göra detta själv. Får med automatik tid via SMS så det är inga problem varken med däckbytet eller förvaringen av däcken. Jobbade sedan med ett bildspel och sedan lugnt framför TV:n resten av dagen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag en tur på bandet och sedan till Tomelilla för att klippas. Huvudet kändes betydligt lättare efter att Petra klippt bort litet av huvudbeklädnaden. Resten av dagen framför skärmar. Inget uteväder.
Onsdag ont i ena hälen. Har tydligen trampat snett av någon anledning. Kan inte minnas att jag tagit några snedsteg de senaste åren. Vi begav oss i alla fall till ”apoteket” i Tomelilla för att inhandla diverse flaskor ”medicin”. Bra att ha litet gott att dricka hemma i ensamheten. Ingegärd passade på att putsa några av fönstren mot verandan. Såg på ”fotboll” på kvällen. Som vanligt fick de svenske stryk av danskarnas b-lag. Tyvärr har vi inte ett bättre lag än vad man kunde ställa på fötter. Nu ska man införa förbud av alkohol efter klocka 22 på krogarna. Varför inte förbjuda alkohol helt? Då kan vi få en massa lönnkrogar som under förbudstiden i USA. Tror inte att förbudet kommer att hjälpa. Det blir en massa hemmafester i stället. Tyvärr är det en del som inte accepterar att hålla avstånd med mera. Vi får betänka att för hundra år sedan var det Spanska sjukan som härjade och man funderar på om inte det är naturens sätt att ta kontroll över oss.
Torsdag iväg till Tomelilla för att handla inför nästa helg och vecka. Som vanligt litet folk på Kvantum. Mest äldre par som handlade. Inte någon trängsel att tala om. Man kunde kanske få torgskräck när man gick där.
Så var åter en vecka gången. Vädret är trist och mörk liksom kanske livet idag är för många. Ta väl vara på varandra och gör det bästa av tillvaron. Vi vet inte hur länge vi knegar runt på vår jord. Ha det gott.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan