Veckans Foto och Text
2020-11-05

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag den vanliga förmiddagsrutinen. Det blev en tur på bandet. Därefter dags för litet dataarbete. Jobbade med byalagets hemsida. Efter middag dags att bege sig till Kristianstad och hudmottagningen på lasarettet. Lätt regn och dis på vägen upp. Kom in tidigt och blev undersökt. Läkaren skar bort ett märke på bröstet men han trodde att det inte var något allvarligt utan som förr ut den lättare formen av ”cancer”. Ute igen efter en kvart och sedan körde vi till Hjälpmedelsaffären för att titta på rullatorer. Har blivit rekommenderad att inneha en sådan då jag är ute och går. Då kan jag ha syrgasmaskinen och en kamera med mig utan större besvär. Således inköptes en med stora hjul och kasse att ha på den. Vi har inte brytt oss om att kontakta kommunen om rullator. Då får man en enkel av billigaste sort till en kostnad av 80:- per månad. Tyckte att jag kunde kosta på mig en egen som blev som jag ville ha. Sedan hemåt igen. Regnigt hela vägen till Onslunda men skapligt med trafik. Så blev det middag även denna fredagskvällen. Både gott att äta och dricka. TV resten av kvällen.
Lördag skippades bandet. Det blev i stället en liten promenad med rullatorn. Vi gick en runda runt kvarteret. Pratade litet med Håkan samt tog några bilder på färgprakten i ”Järnvägsparken” och ned mot mossen. Det var dock litet dimmigt men det gick bra att gå med rullator. På kvällen god mat och dryck.
Söndag åter en tur på bandet. Sedan dags att jobba med byalagets hemsida och kunde så småningom ta bort den gamla sidan och ladda upp den nya. Upptäckte några fel men dessa gick snabbt att rätta till. Eftermiddagen och kvällen togs det lugnt.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter bandet. Tog syrgasmaskinen och satte vid sidan om bandet. Således inte i ryggsäcken. Gick sedan igenom byalagets hemsida ytterligare en gång. Tydligen några buggar vid uppladdningen men dessa fixades snart till. Äntligen klar med de hemsidor som skulle byggas om. Började i mitten av juni och först nu var de klara. Fyra olika hemsidor. Det som tagit längst tid var dels att lära sig det nya programmet och dels att ändra storlek på fotona som jag använt. I det gamla programmet fixades detta av sig själv men samtidigt gick det inte att bestämma storleken på dessa på varje hemsida samt hur man vill ha dem organiserade. Men nu verkar det att fungera i alla fall.
Tisdag blev det bandet som vanligt fast det tog emot litet denna dagen. Eftermiddagen framför TV. Vår statsminister hade presskonferens men tyvärr var det som vanligt inte mycket han kom med. Vi ska ta ansvar för covid så slipper han. Tycker han är den svagaste statsminister vi haft i min tid. Idag har USA gått till val. Intressant att se hur detta slutar. Hela tillställningen påminner om en tvålopera. Vi får se hur det går.
Onsdag först bandet och sedan dags att jobba litet framför datorn. Har börjat på ett bildspel med gamla svartvita bilder från byn. De är tagna mellan 1982 till 1996. Ska bli intressant att se vad det blir av dessa. Såg litet från rapporteringen från presidentvalet i USA. Vilken såpa med Trumph.
Torsdag till fotvården på förmiddagen medan Ingegärd handlade. På eftermiddagen Ingegärds tur att få fotvård.
Så har åter en vecka gott. Blåsigt ute men ta vara på varandra så Ni inte blåser bort. Ha det bra i helgen.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan