Veckans Foto och Text
2020-10-29

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag en promenad i källaren. Det vill säga på bandet. Har börjat se om de äldre bildspelen i stället för att se på filmer. Man upptäcker ständigt nya föremål i bilderna samt att det har en igenkänningsfaktor så man upplever resorna åter en gång. Det är ingen som vet när man kan resa nästa gång. Dels med tanke på covid-19 men även mitt beroende av syrgasmaskinen. Det är inte lönt att spekulera utan bara att acceptera att det är som det är. Ni kommer väl ihåg den gamla gåtan: ”Vad är det som går och går men aldrig kommer till dörren?”. Det finns nu ett nytt svar. Inte bara ”Klockan” utan även en som använder ett motionsband. Så var denna gåta löst. Jobbade som vanligt med datorn. Det är fortfarande byalagets hemsida som gäller men nu ser man ljuset i tunneln. På kvällen något gott att äta och dricka och sedan TV.
Lördag inget band. Vi körde till Ingelstads kalkon och hämtade ett Österlenfat. Detta eftersom Mårten med familj skulle komma på besök. De hade kört ned till Jeanette på fredagskvällen och övernatta hos henne. Nu var de på väg österut för att hälsa på oss. De anlände vid elvatiden och det var ett kärt besök att återses. Det var senaste gången i somras som de var här. Först fika och sedan var det tid för att umgås och prata om både ditten och datten. Under eftermiddagen intogs kalkonfatet och sent framåt kväll var det dags för dem att bege sig västerut till Jeanette för att övernatta där. Det var verkligen ett trevligt besök att få för det är inte så ofta vi träffas i dessa tider. På kvällen satt vi själva framför TV:n igen.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag bandet. Hade missat det under lördagen så det fick bli idag i stället. Datorn och sedan TV med bland annat fotboll. Man ska ju vila på vilodagen eller? Således tog vi det lugnt.
Måndag åter bandet och bildspel. Senare på förmiddagen kom Håkan med en pärm med protokoll. Dessa var från bildandet av byalaget. Ska använda litet av detta till historiken om byalagets bildande som ska finnas på deras hemsida. Således lite dataarbete resten av dagen.
Tisdag bandet och datorn. Var efter middag till Tomelilla för att hämta mitt nya parkeringstillstånd. Detta gäller nu i fem år och hjälper mig verkligen när man ska någonstans. Lättare att parkera om inte någon utan tillstånd har ställt sig på dessa parkeringsplatser vilken inte är ovanligt. På eftermiddagen var Anders här så vi gick igenom byalagets nya hemsida. Jag hoppas kunna sjösätta den under nästa vecka. Sedan är det färdigbyggt med hemsidor. Nu blir det bara att lägga till litet på dem. På kvällen damfotboll. Roligt att se Svenskorna tvåla till Isländskorna. De förra spelade verkligen bra fotboll.
Onsdag åter bandet och sedan datorn. Tråkigt väder som inte inbjöd till några aktiviteter utomhus.
Torsdag dags att köra till Tomelilla för att handla inför helgen. Som vanligt inte många besökare på ICA innan nio på morgonen. Smidigt och lätt att handla. Hemma igen dags att sortera bland pärmar och datakablar. Så förflöt dagen och så var åter en vecka gången. Ta nu väl vara på varandra då pandemin verkar att öka. Åtminstone här i Skåne.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan