Veckans Foto och Text
2020-10-22

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag bandet som vanligt. Passade sedan på att montera ”väderstationen” som inköpts från Kjell & Co. Den mäter inte vind och regn men detta behövs inte. Bara den klarar av utetemperaturen på några platser så är det bra. Sedan litet skärmtid både framför datorn som TV. Lite gott att äta och dricka på kvällen och så var denna dagen räddad.
Lördag vanlig rutin. Bandet och sedan litet av varje. Mest datatid och så kvällen framför TV:n. Även god mat och dryck på kvällen. Vi har börjat intaga aftonmåltiderna i stora rummet fredagar till söndag. Det blir ett litet avbrott i den vanliga rutinen. Man får slita litet på möblerna även i detta rummet. Har man tur kan man se någon passera på gatan. I köket blir det inte så då fönstren vetter ut till altanen och verandan.
Söndag inget band. Var dock ute i trädgården och tog några bilder på blommor och blader som med sina färger visar att nu är det höst. Ringde till Alvar och pratade bort en stund. Så förflöt dagen och kvällen.
Måndag en tur till Ystad. Ingegärd på återbesök på lasarettet. Hemma igen middag och sedan litet trädgårdsarbete. Märks att det regnat mycket. Skulle ta bort ogräs i rabatterna men det var inte så lyckat. Nära på lervälling i dessa men det gick så småningom. Tog en tur på gräsmattan. Den slutar väl växa nu då vi hade nattfrost under natten. Får se om det blir lika dant i natt. Fick kallelse till hudkliniken i Kristianstad. Först en till klockan 13.oo och sedan en till klockan 15.oo samma dag. Undras vad de håller på med? Samma läkare så man får se vad som gäller. Skickade en fråga till dem. På kvällen kockarna på TV.Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag en tur på bandet och sedan litet framför datorn fram till lunch. Hade tid hos Magnus på Novakliniken kvart i två. Proverna som togs veckan innan var bra. Långtidssockret låg på femtio och gränsen för diabetes går vid fyrtiosex så tabletterna och veckosprutan gör susen. För övrigt var allt bra så han bara förnyade mina recept för ett år framåt och så bestämde vi att han ska kalla för återbesök om ett halvår. På kvällen TV med bland annat fotboll.
Onsdag bandet. Sedan en tur till Tomelilla för att hämta medicinerna, gå på bolaget samt lämna in ansökan för nytt parkeringstillstånd hos kommunen. Passade även på att tanka bilen. Sedan begav vi oss hemåt igen. Litet datatid och som vanligt TV på kvällen. Samma rutiner varje kväll.
Torsdag dags att handla. Som vanligt litet folk på ICA halv nio. Roligt att få se litet folk och det går bra att vara där vid denna tiden. Sedan hemåt igen. Vid halv tolv kom Gert och hämtade Ingegärd. Hon och Gun skulle ut med Seniorklubben på banken. Det var ett besök på Köpingsberg vingård. De gör mousserande viner och det är en före detta arbetskamrat på banken som driver det. Ingegärd tyckte det var roligt att träffa gamla arbetskamrater. Själv passade jag på att se en film på Viaplay.
Så har åter en vecka gått och trots allt så går tiden framåt. Saknar dock Hembygdsgården men tyvärr får man stå ut med detta. Men man accepterar inte allt! Ta nu väl vara på varandra och ha en mysig hösthelg.Åter veckans Foto och TextÅter startsidan