Veckans Foto och Text
2020-10-08

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag inga större aktiviteter om man bortser från den vanliga promenaden på bandet. På kvällen ringde Alvar och undrade om vi hade något för oss under lördagen. Det slutade med att han och Ann-Kristin bjöd ut oss på middag på lördagen.
Lördag först bandet och sedan ned till Järnvägsparken för att ta litet bilder då byalaget skulle göra grillkol. Hem igen och vid halv tolvtiden kom Ann-Kristin och Alvar och hämtade oss. Sedan begav vi oss till Tobisborg där vi intog en god måltid. För vår del hälleflundra och ett gott vitt vin därtill. Eftermiddagsfikat intogs hemma hos oss. Närmre kväll körde de hem till sitt.
Söndag bandet. Fick tagit del av protokollet från hembygdsföreningens senaste möte. Det där att hon tagit kontakt med oss var en sanning med modifikation. Hon kom för att förklara att hon inte gjort några fel och ville ha nycklarna från Ingegärd. Hon påpekade att jag var gammal och sjuk så därför kunde jag inte guida på hembygdsgården, men att klippa gräset gick tydligen bra. Det var att ha offerkoftan på och så även tagelskjortan. Vi känner oss verkligen ”kränkta” som man brukar säga, men nu har vi vänt blad. Det är inte meningen att en person ska förstöra vårt förhållande till föreningen så det är bara att avvakta vad framtiden har att komma med.
Måndag dags för gräsklippning. Körde först med räfsan efter klipparen. Detta tog bort en del död mossa. Sedan kortklippning av gräset. Det blev således en stund på gräsklipparen. Sedan förflöt dagen med lättja.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Tisdag hade Ingegärd fått en remiss till Aktiv Ortopedteknik på lasarettet i Simrishamn. Tyvärr var där ingen som tog emot henne. Hon ringde till Kristianstad men de kunde inte förstå att det blivit fel. I alla fall fick hon en ny tid till kommande måndag. Bara att hoppas att de är där då. Undertiden var jag hemma och tog emot städerskorna. De har verkligen en fermitet och gör ett bra jobb. Skönt att slippa detta arbete för oss båda. Inget annat denna dagen
Onsdag dags för bandet. Sedan blev det arbete med byalagets nya hemsida. Detta är ett dagligt arbete men tiden kan variera. Får ta en sida i taget. På eftermiddagen skulle Ingegärd till lasarettet i Ystad. Passade på att följa med. Var själv på El-giganten för att införskaffa en kabel till internet och laptoppen i källaren. När Ingegärd var klar begav vi oss till Europablommor för inköp av orkidéer. Resten av dagen framför TV:n.
Torsdag först en tur till Tomelilla för att veckohandla. Fick bland annat smaka några ostar i delikatessdisken. Det är roligt att göra ett besök där. Trevlig personal vilket förövrigt alla är på ICA-kvantum. Resten av dagen framför datorn. På kvällen landskampen Ryssland – Sverige.
Så har åter en vecka gått och snart är vi i mitten av oktober. Tiden bara rinner iväg trots att man inte är så aktiv. Ta nu väl vara på varandra. Vi tänker på programmet ”Kanaler, Båtar och Kärlek”. Det strävsamma skådespelarparet som trots sjukdom verkar ha ett gott liv. Önskar Er alla detsamma.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan