Veckans Foto och Text
2020-10-01

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Eftersom Jeanette kom hem på torsdagen blev det inget band denna fredag. Under gårdagskvällen hade vi tagit ned taket i pergolan medan det var torrt så var detta fixat. Efter frukost var det bara att bära ned taket i tvättstugan innan vi fortsatte att plocka in trädgårdsmöblerna från altanen in på verandan. Vi bytte det stora bordet och satte in det ena bakom soffan och fåtöljerna. Här förvaras det hopvikt under vintern. Även stolarna togs in på verandan och sattes hopvikta vid ena lilla bordet samt under detsamma. Allt gick med en febril fermitet när Jeanette satte igång. Sedan dags att ta bort blomsterkrukorna både på framsidan och altanen. Kopplade kärran till gräsklipparen så vi slapp bära ned dem i trädgården. Här tömdes krukorna och sedan upp med dem i garaget. Således var det mesta gjort. Passade även på att köra till Måsalycke med elektronik och en massa plastkrukor och urnor. De har nu tjänat ut så det blir att investera i nya nästa år. På kvällen blev Jeanette hämtat av Ann-Sofie och hennes döttrar medan vi själva begav oss hem till Mariann och Hans. Även ”Ankan” och Björn var där. Trots det ringa avståndet tog vi bilen dit eftersom det regnade horisontalt och man hade blivit genomblöt på en kort stund. Kvällen förflöt under glada tillrop och framåt midnatt var det dags att bege sig hemåt. Jeanette var redan hemma och var magsjuk. Inget att göra åt utan bara att avvakta till morgondagen.
Lördagsmorgonen var åter Jeanette fit for fight. Ingegärd hade lovat öländska kroppkakor till middag så nu satte hon igång med detta. Framåt tvåtiden var de klara så vi bänkade oss till bords. Det blev kroppkakor, öl och snaps så dagen var räddad. Efter att kroppkakskoman släppt var det bara att bänka sig framför TV:n och sitta och slötitta på programmen. Dock hade Jeanette bytt i garderoberna så vi slapp spinga i trappan. Skönt att slippa detta. Så hade lördagen förflutet lugnt och inget trädgårdsarbete att göra.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag frukost och sedan började Jeanette förbereda sin hemfärd. Själva gjorde vi inte många knop utan tog det som vanligt lugnt. Jobbade själv litet framför datorn med justeringar av hemsidor. Annars inga större projekt.
Måndag dags för bandet. Sedan tid för att klippa gräset. Passade även på att strö ut järnsulfat. Sedan fattades bara regn så att mossan försvinner. Vid middagstid kom man från Christinehofs slott och lämnade igen de möbler som man lånat till utställningen ”Länge leve kopiorna”. Vi hade lånat ut en stor golvlampa, spegel och ett runt bord. På eftermiddagen dök Berit och Ove upp. De tog en tur med sin husbil söderut. Roligt att träffas. Har inte gjort detta det senaste året på grund av sjukdom och covid. Således gick eftermiddagen fort och så småningom fortsatte de mot Skäralid för övernattning där.
Tisdag inget band men vi begav oss till Petra i Tomelilla för att bli klippta. Det blev även ett besök på apoteket och systemet. Resten av dagen framför datorn.
Onsdag åter bandet och sedan försökte jag ladda ned mobilt bankid på telefonen. Det tog sin lilla tid då de blev problem med servrarna. Lyckades så småningom så nu var detta gjort. På eftermiddagen var Elvy här och bytte tidningar med Ingegärd. Det blev en gemensam fika då hon bakat en rulltårta och hade med sig. Riktigt trevligt. Sedan körde Ingegärd och jag till Tomelilla. Ingegärd skulle hämta medicin som hon fått utskrivit.
Torsdag inget band. I stället blev det åter till Tomelilla för att handla på ICA. Knappt något folk där. Gick smidigt och fick även en liten pratstund i delikatessdisken. Köpte litet ost samt salami från Italien. Roligt att vara tillbaka i litet av de gamla rutinerna. Sedan tid för datorn. Ser fram mot kvällen och fotboll med MFF.
Så var åter en vecka tillända. Ser ut att bli sämre väder i helgen. Ta nu vara på varandra och gläds åt de lyckliga stunder som dyker upp!


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan