Veckans Foto och Text
2020-09-24

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag en tur på bandet. Då vi båda tagit avstånd för hembygdsföreningen och skrivit beska brev till styrelsen kom som väntat en reaktion på detta. Tyvärr var det vårt fel att det blivit som det blev eftersom vederbörande var den som blivit förfelad. Snacka om att vända på situationer. Inget att bry sig om. Det som hänt har hänt och vi sörjer inte att det blev som det blev. Tråkigt att det efter 47 år för min del skulle sluta som det gjorde. I alla fall blev nycklarna återlämnade, vilket verkade vara brådskande. Detta innan styrelsen hade hunnit ha ett sammanträde. Rätt intressant. Det som hänt har jag aldrig upplevts tidigare i mina verksamheter i styrelser och föreningar. Som sagt: ”Jag är gammal och sjuk”. Därför ska man tiga still vilket jag inte gjorde. Nu är det dags att anta andra utmaningar. Sörj ej över spilld mjölk som uttrycket är. Var på eftermiddagen i Ystad och kollade pacemakern. Allt var bra. På kvällen var det dags för litet gott att äta och dricka. Vi får säga som Tony Rickardsson: ”Jag är inte bitter”.
Lördag bandet och sedan litet av varje. Dock litet datatid vilket det brukar bli varje dag. Till kvällen god mat och god dryck. Sedan TV resten av kvällen.
Söndag inget band. Framåt förmiddagen tog vi en tur på det fagra Österlen. Första anhalten var Brantevik där vi skådade ut över havet. Sedan fortsatte vi till Skillinge och dess hamn. En skuta var på väg in och skulle lägga till vid kajen. Tror att det var övningskörning för skepparen för det gick inte så bra. Det blev kajkänning med bogsprötet och fören. Ett elskåp rök och jag tror inte detta var meningen. I alla fall intressant att se förloppet som slutat lyckligt. Det vill säga båda lade till vid kajen. Sedan bar det iväg till Sandhammaren för vår del. Nu är det åter en bred strand och inte som det kan se ut efter vinterstormar. Som de gamla fiskarna säger: ”Havet ger och havet tar”. Efter Sandhammaren blev ett stopp vid Löderups strandbad. Passade på att intaga en mustig fisksoppa och sedan en god dessert. Därefter bar det hemåt mätta och belåtna. Hade ett samtal med Anders om byalaget hemsida. Ska snart börja göra en ny version. På kvällen TV.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter en tur på bandet. Sedan dags att jobba litet med söndagens bilder. Det blev några stycken så där gick någon timma åt. Fortfarande fint väder.
Tisdag bandet och sedan gräsklippning här hemma. Passade sedan på att rensa litet i rabatterna. Detta medan städerskorna gjorde iordning där inne. Vi har numera städhjälp var fjortonde dag. Ett par raska flinka tjejer som ställer upp och vad kan man mer begära. Det är värt varenda krona det kostar. Körde Ingegärd till lasarettet i Ystad för undersökning. Det tog litet tid och sedan tillbaka till Onslunda och kaffe i trädgården hos Karin och Mats. En riktigt skön eftermiddag med värme och solsken. På kvällen som vanligt TV.
Onsdag hade jag tid hos Ulrika, tandhygienisten, i Tomelilla. Under tiden passade Ingegärd på att gå på apoteket. Sedan var det dags att få nytt batteri i klockan som stannat. Fick dock göra ett återbesök med den då de glömt att återställa den. Visade samma tid hela tiden. Var även och handlade bensin till gräsklipparen. Bokade samtidigt tid för service på den. Dock sker detta först efter nyår.
Torsdag ingen promenad på bandet. Det blev i stället på ICA i Tomelilla. Eftersom Ingegärd inte får bära så fick jag följa med och handla. Det var nykommet och alla hälsade en välkommen i affären. Riktigt roligt. Det var inte mycket folk där så man kunde känna sig trygg. Framåt kvällningen anlände Jeanette för att hjälpa till att ta in trädgårdsmöblerna med mera. Bara att hoppas det blir skapligt väder i helgen.
Hoppas att ni alla får en skön helg även om vädret inte är det bästa. Ta vara på varandra.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan