Veckans Foto och Text
2020-09-17

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag städdag eftersom städhjälpen under veckan haft vård av sjukt barn. Detta är något man får räkna med i dessa tider så det blev att göra detta själva denna gången. Var ute i trädgården och klippte ned vissna blommor i övre delen på slänten. Sedan fortsättning på SPF:s hemsida. Närmar mig slutet på detta arbetet. Kvällen som vanligt framför TV:n.
Lördag bandet och sedan som vanligt litet dataarbete. Fick färdig hemsidan till pensionärsföreningen och laddade sedan upp den. Nu är det bar byalagets sida som ska göras om. Får väl snart börja på den men vill ha litet paus mellan de olika föreningarna. Som vanligt litet gott att äta och dricka framåt kvällningen.
Söndag inget band. Tog det lugnt. Det blev i stället en promenad ned söder åsen. Det gick riktigt bra att gå trots ryggsäck och kameran med stort objektiv. En av de första promenaderna här under sommaren. Så småningom begav vi oss till El-giganten i Ystad. Vi har en tid talat om att byta TV så nu var det dags att se vad som finns i utbud. Fick ett mycket fint bemötande av en tjej som jobbade där. Hon verkligen tog sig an oss och det hela slutade med en ny TV samt ljudanläggning. Fick inte TV:n med oss hem eftersom de skulle justera bildskärmen. Har litet krav efter alla år med bildbehandling av foto både i mörkrum som i datorn. Ville inte själv göra detta utan överlät det till de som verkligen kan detta på en stor TV-skärm. Hemma igen tog vi det lugnt resten av dagen. Grillade litet på kvällen.
Måndag var TV-n klar för avhämtning. Passade på att besöka Citroen i Ystad och fick bytt några lampor i strålkastarna. Sedan iväg och hämtade TV-n. Fick den placerad i bilen så där var det bra service hos personalen. Hemma igen var det dags att ta bort den gamla TV-n. Foten hade fastnat i glasskivan så det blev att använda en stekspade för att få den loss. Så småningom var detta gjort och TV-n förpassad till källaren.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Dags att börja sätta upp och koppla in de nya grejerna som införskaffats. Så småningom var allt på plats och alla ledningar kopplade rätt. Satte i kontakten och det fungerade. Det var litet ovanligt att se på en så stor bild men jag har litet erfarenhet när jag går på bandet. Duken är 2 x 2 meter så det blir en rätt stor bild där men den har inte så bra lyster som på TV-n. Grillade sedan korv och till detta öl eller cider samt en lille en. Det blev en trevlig afton med stor-TV.
Tisdag åter bandet och sedan dags att klippa gräsmattan. Upptäckte att jag behövde ytterligare en HDMI-kabel till TV-n. Körde till Tomelilla för att inhandla en dylik. Fint väder så det blev litet grillat under dagen. Tog det för övrigt lugnt och fint. Ingen stress utan det var en riktigt skön sensommardag. På kvällen blev det grillning och ett gott vin. Ibland kan livet vara gött att leva. Som vanligt TV på kvällen.
Onsdag som vanligt. Bandet som vanligt och sedan dags för litet andra aktiviteter Tog några bilder i trädgården och som vanligt något till middag. I dag blev det matjessill. Dock utan nubbe. Man får ibland ta det lugnt. TV på kvällen.
Torsdag bandet medan Ingegärd var i Tomelilla hos doktorn samt handlade inför helgen. Såg att det var tio år sedan vi var i Umbrien med Martin som reseledare. Detta var en oförglömlig resa med fina småstäder och god mat. Martin var en fena att leta upp restauranger med god italiensk mat. Det vi har saknat i år är våra resor. Det lär väl inte bli några sådana i framtiden på grund av min sjukdomsbild men den som lever får se.
Så har åter en vecka gått och det närmar sig helg. Ta nu vara på denna och så med varandra. Livet är för kort för att inte ta tillvara de glädjeämnen som finns.Åter veckans Foto och TextÅter startsidan