Veckans Foto och Text
2020-09-10

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan en timme på bandet. Fortsatte att se på Arn, första delen. Har visserligen sett den förr men det är bättre att ha något att se på än att stirra in i en vägg. Sedan dags att ladda upp hembygdsföreningens nya hemsida. Skönt att äntligen fått den färdig. Det har tagit sina modiga tre veckor med att justera bilder, skissa flödesscheman med mera. Börjar även få grepp om programmet att göra websidorna i. Där är många funktioner i det så man lär väl aldrig lära sig hur det fungerar till sextio procent. Var sen uppe på hembygdsgården och tog några nya bilder. På kvällen var Ulla-Britt här. Vi grillade kalkonsnitzlar och det lät sig väl smaka. Roligt att träffas trots convid. Det var nog i februari som vi träffades senast. I alla fall blev det en trevlig fredagskväll.
Lördag åter en tur på bandet. Började se del Två av Arn. Sedan åter tid framför datorn. Började så smått med SPF:s hemsida. Skissade på hur den skulle se ut och vad som skulle ingå i den. Det finns i den gamla hemsidan cirka sextonhundra bilder. Får se hur många jag kan använda nu. De som ska användas måste skalas ned till mindre format för det klarar inte programmet. Det vill säga det blir för många GigaByte att lägga upp på servern. Började i alla fall att göra förstasidan. Jobbade med detta och så småningom inföll aftonen. Ingegärd hade fixat till en fläskfilé vilket smakade bra och till detta ett gott vin. Därefter slötittande framför TV:n. Så förflöt resten av kvällen.
Söndag vilodag. Skippade bandet utan tog det lugnt. Datorn och TVn var det som gällde denna dagen. Ibland får man slöa till litet och bara sansa sig och inte stressa iväg. Således förflöt söndagen i viloläge.


Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag fint väder. Först en tur på bandet och såg färdigt Arn. Sedan dags att klippa gräsmattan. Därefter fortsatte jag med att klippa ned de höga blommorna nere i ena hörnet. Malde ned dem och lade ut klippet i samma rabatt. Sedan dags för middag. Efter denna intogs horisontalläge på soffan på verandan. Det blev en välbehövlig vilostund samt litet återhämtning innan aftonen. På kvällen TV för hela slanten.
Tisdag åter bandet och en DVD. Eftersom det kom regn blev det inget trädgårdsarbete utan tiden tillbringades framför datorn och SPF:s hemsida. På kvällen dags för Fråga Lund och sedan fotboll. Undras vad Zlatan ska ge för kommentarer efter denna matchen? Han verkar ha fått för höga tankar om sig själv. Har tidigare beundrat honom men tycker nu att han har blivit för stor i foderluckan. Han har kanske nickat för många bollar.
Onsdag bandet eftersom vädret inte inbjöd till trädgårdsarbete. Mulet och mycket blåst vilket ställer till med problem för mig. Ingegärd till Novakliniken så jag tillbringade som vanligt tiden framför datorn.
Torsdag åter bandet medan Ingegärd var och handlade i Tomelilla. Så var det dags att bege sig upp till hembygdsgården för att klippa gräsmattan. Den enda funktionen man har där uppe eftersom det inte är några guidningar där som jag brukade deltaga i. Trist men så är det då inga grupper kommer på besök. Saknar den delen då man kunde träffa litet folk. Hoppas att det blir bättre nästa år.
Så var åter en vecka (sju dagar) gått till ända. Man har lovat dåligt väder i helgen så man får hoppas att det inte stämmer. Ta nu vara på varandra och ha det skönt trots detta.


Åter veckans Foto och TextÅter startsidan