Veckans Foto och Text
2020-09-03

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag frukost och sedan en timme på bandet. Började se Arn. DVD:n varar två timmar så det var halva filmen jag såg. Under tiden hade Ingegärd varit och handlat i Tomelilla. När hon åter var hemma var dags för mig att klippa gräsmattorna. Det var tre veckor sedan sist. Först upp på hembygdsgården och väl hemma dags att ta vår egen. Således förflöt halv dagen redan och på eftermiddagen var det dags för litet tid framför datorn som jag hämtat åter från Dialect. Här var det snabba åtgärder till hyfsade priser. Här kan man verkligen tala om service. På kvällen blev det revben i ugnen. Därefter slötittande på TV.
Lördag bandet. Såg färdigt Arn. Dags att se andra delen vid ett senare tillfälle. Jobbade vidare med hemsidor. Upptäckte att den sparade versionen av Alvars var korrupt. Några sidor saknade bilderna. Bara att göra om dessa. Visserligen var de med på versionen på webben men om de ska redigeras måste mitt original vara rätt. Dagens rätt blev kålpudding. Inte precis en lördagsrätt men det var jättegott. Man behöver inte alltid följa sedvänjor utan man kan variera efter egen smak och nu passade kålpudding jättebra. Minns från en resa vi gjort att på hemvägen låg vi över i Tyskland. Det var lördag och bussen var försenad fram till hotellet. Till middag serverade de köttfärslimpa och en dam i sällskapet klagade högt att vad var detta att servera en lördag. Hon tänkte inte på att det kunde vara svårt att varmhålla mat när man inte kan komma i tid. Så var det med detta. Resten av kvällen framför TV.
Söndag fint väder. Passade på att besöka ”den engelska trädgården” på Svabesholm. Den är belägen innan Stenshuvuds nationalpark. Skulle varit där tidigare med fotoklubben men var inte sinnad den gången. Nu var det inte många besökare där utan man kunde ströva lugnt samt ta en massa bilder under tiden. Passade på att ta en smörgås i deras servering. Tog själv en med Brantevikssill. Här sparades det inte på sillen. Hemma igen dags att gå igenom dagens skörd av bilder. Grillade hamburgare på kvällen och sedan TV.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag inget band. Det blev trädgårdsarbete. Började klippa ned litet av lavendeln som nu blommat ut. Dels rabatten uppe vid altanen och sedan dags att ta slänten. Jag klippte med häcksaxen medan Ingegärd räfsade ned det avklippta och lade detta i kärran efter gräsklipparen. Allt tog sin modiga tid och först framåt eftermiddagen var vi klara med slänten. Skönt att ha kommit så långt.
Tisdag fortsatt arbete i slänten. När vi satte lavendeln planterade vi litet olika växter mellan lavendelraderna. Dessa börjar ta stryk av lavendeln så nu flyttade vi dessa bort från slänten. Satte en del borta vid östra delen nedanför garaget och de större plantorna borta vid häcken och mellan fjärilsbuskarna där det fanns en stor tom yta. Hoppas att de tar sig. Således två dagar med kroppsarbete och det kändes. Förr hade vi gjort detta på några timmar men nu tog det nära på två dagar. Halvsov både kvällarna framför TV:n.
Onsdag blev det inget band. Kändes i kroppen att vi jobbat i trädgården. Mulet väder så det blev att sätta sig framför datorn med hemsidor och bilder. Börjar närma mig slutet på omarbetningen av hembygdsföreningens hemsida. Kan kanske ladda upp den i eller innan helgen. Vi tog det lugnt hela dagen. Skönt att vila ut i bland.
Torsdag bandet medan Ingegärd var och handlade i Tomelilla. När hon var hemma igen körde jag upp på hembygdsgården och klippte gräset där. Pratade litet med Lars som nu var nybliven pensionär. Han hjälpte till att flytta trädgårdsmöblerna så slapp jag göra detta. Roligt med litet hjälp. Sedan dags att fixa med hemsidan och ladda upp den medan Ingegärd åter var i Tomelilla och nu hos tandhygienisten. Så har ännu en vecka förflutet. Vädret ser inte ut att bli fint i helgen men ta ändock vara på varandra och ha en skön helg.

Åter veckans Foto och TextÅter startsidan