Veckans Foto och Text
2020-08-27

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag efter frukost körde Ingegärd till Tomelilla för att handla medan jag själv tog en tur på bandet. Således fridag från städning. Inga gräsmattor som behövdes klippas utan allt där ute var brunbränt med enstaka långa strån. Dock är det snart tid att klippa ned lavendeln eftersom den nu är utblommad. Det blev i stället fortsatt tid med hembygdsföreningens hemsida. Har nu lagt ned över en veckas arbeten med den och den är fortfarande inte färdig. Det återstår en hel del att göra innan dess. Inget grillväder på kvällen. Några enstaka små skurar så Ingegärd gjorde en pasta på salsicca och vitt vin i stället. Det blev litet italienvibbar trots att vinet var från Tyskland. Det blev ett Riesling bort ifrån Cochendistriktet. Således ingen sötma i drycken. Sedan TV på kvällen. Fotboll med europafinal.

Lördag vanlig rutin och sedan dags att arbeta med hemsidan. Inget uteväder idag heller utan spridda skurar som gör att gräsmattan börjar delvis gå över i grönt. Detta sker dock inte att det är i behov av klippning utan detta får anstå. Det blev åter en dag framför datorn. På kvällen åter ingen grillning. Det blev ryggbiff från stekjärnet. Det var också gott och till detta ett gott rödvin. På kvällen åter TV. Dock repriser för hela slanten. Inte mycket att hänga i julgranen.

Söndag vilodag. Det vill säga inget band idag. Fortsatte dock med datorarbetet. Bara att kämpa på. Till middag blev det enkelt med pytt-i-panna. Detta är inte att förakta. Smakar jättegott. På eftermiddagen dags för fotboll. Det var för en gångs skull Malmö FF som visades. Annars är det mest Stockholmslagen som man visar om man inte har specialkanalerna som måste ses via internet. På kvällen dags för Europaligfinalen. Sedan var denna dagen tillända.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter bandet och sedan dags med datorn. Därefter åter dags för hemsidorna. Det börjar bli litet stressigt när det inte fungerar som man vill, Det är bara att bita ihop och hoppas på det bästa. Upptäckte att en del av sidorna var korrupta.Vissa foto saknades och jag vet inte hur detta gått till. Bara att börja om och se hur det fungerar. Således bara svett och okvädesord mestadels av tiden. Bara att kämpa på. Avinstallera och påinstallera ett särskilt program. Så gick denna dagen tillända.

Tisdag åter bandet och senare på dagen anlände städpatrullen som vi anlitat för detta. Ingegärd har värk och själv är man inte hundra. Således blir det städhjälp i fortsättningen. Det var två trevliga tjejer från grannskapet som har en liten firma för detta ändamål. Det gick fort för dem att städa av vad som behövdes och det var verkligen städat nu. På eftermiddagen begav vi oss till Alvar och Ann-Kristin som flytt fältet denna veckan eftersom Alvar fyller jämt. Det blev en trevlig eftermiddag med mera tillsammans. Framåt kvällningen var vi åter hemma.

Onsdag bandet och datorn. Insåg till slut att det var dags att datorn till en expert. Något fel är det på den och nu fungerade inte internet.

Torsdag bandet medan Ingegärd var och handlade. Sedan körde jag själv till Tomelilla och lämnade datorn hos Dialect, Hemma igen dags att ta fram laptoppen och använda den i stället. Tog litet tid att koppla in en av de fasta skärmarna så att man ser bättre. Således var det bara att jobba vidare med hemsidan.

Man har lovat en tråkigt helg vädermässigt. Mycket regn så det återstår att se hur vädret blir. Ta nu vara på varandra och ha det bra. Själva hade vi 53-årig bröllopsdag i onsdags, Tänk vad tiden går när man är lyckliga. Ha det bra.

Åter veckans Foto och TextÅter startsidan