Veckans Foto och Text
2020-08-20

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag dags att städa. Trots värmen var det bara att ta på sig ryggsäcken med syremaskinen och plocka fram dammsugaren. Sedan var det att sätta igång att göra litet nytta. Trots värmen gick det bra och lyckades så småningom bli färdig med detta. Under tiden höll Ingegärd på med toaletten samt att dammtorka överallt. När allt var gjort var det dags för litet lunch. För egen del blev det åter litet datortid. Blev klar med Alvars hemsida men missade hur lösenordet var. Fick således anstå med att ladda upp sidorna tills en annan dag. På kvällen grillade vi lammkotletter.
Lördag en tur på bandet. Sedan ställde vi i ordning för kvällens begivenheter på altanen. Vi hade bjudit Mats och Karin samt ”Ankan” och Björn på litet grillat. Började även att spåna litet på hembygdsföreningens hemsida och hur den nya ska se ut. Framåt fem anlände gästerna och vi bjöd först på ett glas Spritz. Det vill säga aperol och prosecco och till detta mycket is. De var mycket nöjda och drycken är verkligen en törstsläckare. Sedan dags att grilla. Det blev kalkonsnitzlar. Även detta uppskattades och till detta ett gott vin. Sedan dags för kaffe och hemmagjord glass. Ingegärd är verkligen en fena att röra ihop den här glassen med Dajm. Det blev inte mycket över att sätta tillbaka i frysen. Sedan förflöt kvällen under snack och dryck. Det var verkligen en härlig sommarkväll med lagom temperatur att sitta ute i. När så småningom gästerna gick hem var det bara att ställa i ordning på altanen. Duka av samt samla in dynorna som nu började bli litet fuktiga. Fick allt i ordning så detta behövde vi inte bekymra oss om på söndagen. Satte oss litet inne och tog det lugnt innan det var dags att intaga horisontalt läge.
Söndag inget band utan efter frukost var det dags att diska upp efter gårdagens lilla tillställning. Fick kontakt med Alvar så jag kunde ladda upp hans hemsida så detta var gjort. Började så smått med hembygdsföreningens sidor och detta lär ta sin lilla tid. Annars förflöt söndagen lugnt.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Måndag åter bandet och sedan dags med datorn. Började få ett grepp om hur hembygdsföreningens sidor ska se ut. En sallad till lunch och sedan en stunds vila i värmen. På kvällen grillade vi hamburgare och detta smakade jättegott.
Tisdag åter bandet medan Ingegärd begav sig till Tomelilla för att handla litet. Passade sedan på att ta en liten tur utanför byn. Nu är det många färger på fälten. Gult efter all säd som har tröskats. Grått där det fortfarande växer grödor och brunt där man redan har hunnit bearbeta jorden inför höstsådd med mera. Det är ett varierande färgspel nu i naturen. Detta trots att vi bara har passerat halva augusti.
Onsdag bandet som vanligt och sedan en massa skärmtid med hembygdsföreningens hemsida. Trots värmen får man försöka koncentrera sig på vad man gör men det kan vara jobbigt. Eftersom Ingegärd fyllde år passade vi på att grilla en bit från oxfilén. Det blev ändbiten som vi hade över. Till detta ett gott vin och sedan kopplade vi av resten av kvällen. Så gick även denna dagen.
Torsdag och nu mulet väder. Bandet och sedan åter hembygdsföreningens hemsida. Det tar sin lilla tid men nu börjar strukturen att synas. Eftermiddagen litet lätt solsken så regnet lyser med sin frånvaro. Enda fördelen med detta är att man slipper klippa gräset. Det är nu tredje veckan som man kan vila från detta uppdrag. Så har åter en vecka förflutet och vi får se hur helgen blir. I alla fall ta nu vara på denna och varandra och ha en riktigt skön helg.

Åter veckans Foto och TextÅter startsidan