Veckans Foto och Text
2020-08-13

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Hade inte tid att lämna någon redogörelse för fotoklubbens träff på Krageholm. Eftersom en av våra medlemmar är anställd där var det läge för en rundvandring på godset. Först litet information om jordbruksrörelsen och ägarna innan vi promenerade bort till slottet för att där bese slottskyrkan. Den var belägen på andra våningen i ena slottsflygeln och var stilfullt inredd. Sedan fortsatte vi med en promenad runt den gamla slottsträdgården som tyvärr mest är en stor gräsplan och gick sedan en sväng in i skogen för att slutligen komma åter till vår utgångspunkt. Här passade vi på att intaga medhavd fika. Således en fototräff helt i corona stil med avstånd och inte för mycket folk.
Fredag en tur på bandet och sedan dags att förbereda Leufstedts hemsida. Det är en hel del som ska göras. Bland annat en del foto som ska ändras i storlek så det inte tar så stor plats på webben samt att det inte går att använda för stora bildfiler. Gjorde även i ordning gårdagens bilder från Krageholm. På kvällen var vi nere hos Karin och Mats. Så var även ”Ankan” och Björn. Vi satt på deras altan under markisen och det var en riktigt ljuvlig sommarkväll. Det vankades både god mat som god dryck och kvällen förflöt under glam och glädje. Så småningom var det dags att bege sig hemåt med ryggsäcken på. Mats följde oss hem så han fick en liten promenad på aftonen. Det märks att operationen har gjort bra för honom. Det är verkligen roligt att den lyckades.
Lördag åter en tur på bandet innan det var dags att fortsätta med bilder till hemsidor. Allt tar sin lilla tid och det är inte lönt att jäkta för då kan det bli fel. Har snart plöjt igenom bilderna till Alvar. Varmt som tusan hela dagen så det tar på krafterna samtidigt som det blir litet svårare att andas men det får man stå ut med. Det kunde varit värre. På kvällen grillade vi litet och tog det lugnt. Inte mycket på TV utan man kunde sitta på altanen nu när temperaturen gick under trettio grader. Således var det bara att ta det lugnt.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag inget band utan det var att börja fixa med den äldre datorn som nu ska stå i källaren vid motionsbandet. Tog bort de program som inte behövs samt kollade att alla bildspel fanns på hårddisken. Den datorn som stått i källaren, Jeanettes gamla får nu gå till skrot. Det var XP på den så den var inte kompatibel med de nyare programmen. Rensade hårddisken samt borra hål i den så den inte ska kunna användas i fortsättningen. Sedan var det tid att starta upp den nya laptoppen som jag hämtade i förra veckan. Det tog litet tid men det löste sig. Ingegärd hade gjort en sallad till lunch så det fick bli detta samt litet Retsina till. När vi satt och åt under pergolan på altanen kändes det nästan som om vi var på Kalymnos. Varmt som tusan och det enda som saknades var vågskvalpet i bakgrunden. På kvällen grillade vi korv. Man orkar inte äta så mycket i denna värmen. Mellan trettio till trettiosex grader så man blir rätt mör.
Måndag bandet och sedan datorarbete. Började åter på Alvars hemsida. Jobbade på och hade så småningom flera sidor klara. Jobbade även på min egen sida inför torsdagen. På kvällen dags för Lotta på Liseberg. Åter en bra föreställning och tiden gick fort när man lyssnade och såg på artisterna. Således en lyckad afton.
Tisdag fortsatte på bandet och sedan framför datorn. Arbetet med Alvars sidor framsteg men dock litet problem. Lyckades dock komma en bit på vägen. På kvällen dags för Allsång på Skansen. I kväll en segdragen historia. Fast det var världsartister på scenen lyckades man dock inte så bra. Tycker inte själv att Zara L är så bra och jag gillar inte hennes musikstil. För övrigt inget riktigt drag. Bara då ungdomskören fick en chans. Ingen lyckad kväll.
Onsdag först en tur på bandet och fortsatte sedan med Alvars hemsida. Körde fast och fick inte snurr på fotoalbumen. Kämpade på men gav upp till slut. Kontaktade CoffeeCup och fick svar hur jag skulle lösa problemen. Blir till att göra om Alvars från början. Man lär sig hela tiden något nytt.
Torsdag bandet och sedan datortid hela dagen. Har gjort om vad som tidigare gjorts på Alvars hemsida. Handhavarfel. Valde fel startmeny. Således fullt upp hela dagen och så litet fotboll på kvällen då Ingegärd var på styrelsemöte i hembygdsföreningen.
Ha nu en riktigt skön weekend och umgås med varandra.

Åter veckans Foto och TextÅter startsidan