Veckans Foto och Text
2020-08-06

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag tid för motionsbandet. Sedan litet dataarbete. Har snart lyckats få några sidor klara i mitt nya hemsidor. Kan snart ses både på telefon, platta och dator. Det är bara att prova sig fram och sedan går det väl sida för sida. Gäller bara att vara tålmodig och göra om och göra rätt. Har fått några sidor klara men vill ha några till innan jag laddar upp den nya versionen. Visserligen blir det i början inte så många sidor och bilder men det är tänkt att det ska bli fler så småningom. Framåt middag anlände Jeanette så på kvällen grillades det litet gott och till detta litet gott att dricka. Sedan förflöt kvällen på.
Lördag fint väder. Dags att ställa iordning inför kvällen begivenheter. Ann-Kristin och Alvar samt Ann-Sofie skulle komma. Satte upp ett segel mot väster på pergolan. Dels för kvällssolen och dels om det skulle blåsa litet. Passade även på att ta några bilder i trädgården. Vid tretiden anlände gästerna och vi började med kaffe och nybakad solskenskaka som Ingegärd hade bakat på förmiddagen. Sedan fortsatte damerna med en spritz medan Alvar och jag höll oss till vatten i värmen. Framåt kvällningen var det dags att tända grillen och lägga på kalkonsnitzlar. De lät sig väl smaka. Medan damerna drack vin höll sig Alvar och jag oss till öl och snaps. Gott med litet omväxling. För egen del blir det oftast vin till grillat men ibland är det gott med öl och snaps. Hade köpt litet olika sorters öl så det var gott att smaka. Till dessert hade Ingegärd gjort glass med Dajm. Sedan förflöt kvällen hastigt och så småningom var det dags för hemfärd då Lina kom och hämtade sin mamma och morföräldrar. Bra att ha en chaufför ibland. Således förflöt kvällen med trevligt sällskap och alla verkade mycket nöjda. Resten av kvällen gick med att Ingegärd och Jeanette diskade och jag själv var litet behjälplig med att ställa iordning på altanen. Sedan var det bara att intaga horisontalt läge efter en trevlig kväll. Allt gott slutet gott som man brukar säga när något varit bra.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Söndag litet tråkigare väder. Frukost och sedan litet snack. Framåt middagstid grillades det fläskfiléer och efter middagen var det dags för Jeanette att bege sig hemåt medan vi själva tog det lugnt. Inga större åthävo r utan det var bara att pusta ut efter lördagen. Man tål inte så mycket aktiviteter utan det är bara att gilla läget.
Måndag åter en tur på bandet innan det var dags att bege sig ut i trädgården för litet trädgårdsarbete. Malde ned växter som Jeanette hade klippt ned på lördagen och sedan dags att klippa gräsmattan. Tog det lugnt på eftermiddagen. Dock litet dataarbete samt laddade upp den nya hemsidan. Den verkade att fungera någorlunda. På kvällen som vanligt Lotta på Liseberg. Bra som det brukar vara.
Tisdag inget band utan det var direkt ut i trädgården efter frukost. Klippte grannens hasselbuskar på vår sida. Det tog sin lilla tid att båda klippa och sedan mala ner dem till kompost. På förmiddagen hade Ingegärd varit i Tomelilla och fått tagit en del prover på Novakliniken. Var uppe på hembygdsgården på eftermiddagen och tog litet bilder. Sedan fortsatte Ingegärd med att sätta litet borstar i sällskap med Karin S. Jobbade själv med bilderna som jag tagit på eftermiddagen samt försökte komma till rätta med en video på hemsidan. På kvällen Allsång på Skansen och sedan Lena PH. Så gick även denna kvällen till ända.
Onsdag bandet igen. Sedan litet arbete framför datorn. Ingegärd iväg till Nova i Tomelilla. Gårdagens förmiddags prov gick inte att använda. Vad felet var visste de inte men det vara att ta om dem. Sedan förflöt resten av dagen som vanligt.
Torsdag en tur på bandet medan Ingegärd körde och handlade i Tomelilla. Efter fikat var det min tur att bege sig till Tomelilla. Tankade bilden samt hämtade min nya laptop som nu var kommen. Hemma igen dags att grilla litet till middag. Eftermiddagen förflöt sedan lugnt och på kvällen begav jag mig till Krageholm för en träff i fotoklubben.
Så var snart denna veckan slut och ta nu vara på varandra under helgen.

Åter veckans Foto och TextÅter startsidan