Veckans Foto och Text
2020-07-23

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredagsturen på bandet som vanligt. Sedan dags att klippa gräsmattan. Den växer och frodas efter regnen vi fått. Tog även ett litet tag i rabatterna innan det var dags att sätta sig framför datorn. Börjar få grepp om det nya programmet att göra hem- sidan i. Visserligen är programmet gjort främst för USA-marknaden men man börja fårstå hur det är upplagt. Bara att kämpa bvidare och så småninghom löser det väl sig. Grillade litet på kvällen. Sedan dags för repriser på TV. Inte mycket att se på. Ingegärd fick problem med en framtand så det blir att kontakta tandläkaren på måndag.
Lördag bandet och sedan litet framför datorn. Grillade hamburgare på kvällen. Li- tet lättätet för Ingegärd. Sedan litet halvtittande på TV under resten av dagen.
Söndag vilodag. Inget band med andra ord. På eftermiddagen var Ingegärd uppe på hembygdsgården. Inte många besökare. Det var väl för varmt. Alla var vid stranden och trängdes. Trafikkaos på de små vägarna som leder fram till havet och rädd- ningstjänsten har problem med framkomligheten. Folk tänkewr sig inte för. I alla fall var dety några besökar på gården. Var själv uppe och kollade läget. Grillade korv på kvällen och därtill en lille en och en öl och cider. Sedan dags att som vanlig bänka sig framför TV-n. Inte mycket att se på. Dock något fotboll från Spanien och Italien. Således förflöt kvällen utan jämmer angående programmen på TV-n. Dock är Antikrunda från England sevärd och intressant. Sedan fick det bli Morden i Midsomer.
Måndag dags att ta en tur på bandet. Sedan ut i trädgården för att klippa gräsmat- tan. Passade även på att klippa grannens hasselbuskar på vår sida. De börjar breda ut sig över garageinfarten. Malde ned klippet o lade under idegranshäcken. På eftermiddagen var Håkan här så vi gick igenom den reviderade broschyren om Onslunda.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Torsdag en tur på bandet medan Ingegärd var och handlade i Tomelilla. Sedan var det dags att köra upp på hembygdsföreningen och klippa gräset där. Hemma igen dags för en fika och sedan tid framför dataskärmarna. Fick äntligen webprogram- met att göra några sidor som jag ville ha dem. Men säg den lycka som varar bes- tändigt. Plötsligt så försvann någon funktion och således problem igen. Skicka en förfrågan till deras support om problemet så nu är det bara att vänta på svar och om de kan åtgärda det från deras server. Troligtvis var det vissa funktioner i prov- programmet som inte fungerar förän man köpt det. Troligtvis får jag ominstallera hela programmet och lägga in en ny kod så fungerar det. Bara att vänta på svar. Det är ibland svårt med datorer. Har bytt program för bildspel och har nu ett litet problem att visa de nya i laptoppen. Nog dags att skaffa en ny sådan. Den gamla har Windows 7 och nyare program har svårt att fungera med denna. Allt förnyas och måste bytas ut. Det är den bistra verkligheten. Var nere i Tomelilla och skulle kolla upp laptoppar men där var det semesterstängt. Det är ingen brådska så det blir till att avvakta. Dagligen står det i tidningen om hur många turister vi har här på Österlen. Alla hotell, vandrarhem och campingar är fullbelagda och närings- ställena likaså. Man klagar på att det blir trångt och svårt att hålla avstånd till varandra. Räddningstjänsten har svårt att komma fram till havet då det är olyc- kor där. Bilar står i vägen och ingen vill gå utan alla ska köra så nära som möjligt. Detta är ett gammalt problem och det verkar inte bli bättre. Detta tillstånd på Österlen kan man bara hoppas att covid-19 inte breder ut sig för hitintills har vi varit förskonade för denna pandemi här i Skåne och i synnerhet här på Österlen. Så var det åter helg. Ta nu väl vara på varandra så får vi hoppas att vädret blir bättre så vi kan vara ute och ha det skönt. Må gott.

Åter veckans Foto och TextÅter startsidan