Veckans Foto och Text
2020-07-16

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag och som vanligt en tur på bandet. Annars inget särskilt utan varje dag är den andra lik. Så är det i covid-19-tider. Dagarna brukar vara bandet, datorn och TV på kvällen. Det enda avbrottet kan var gräsklippning dels hemma och dels på hembygdsgården.
Lördag bandet som ovan och sedan samma rutiner som vanligt. Fint väder men Ingegärds telefon visade regn framåt kvällningen men så blev det inte.
Söndag vilodag. Framåt kvällningen var Karin och Mats här. Vi grillade kalkons- nitzlar och detta lät sig väl smaka. Således blev kvällen litet annorlunda med snack om allt möjligt.
Måndag dags att klippa gräsmattan här hemma. Gödningen har verkat och även regnet. Annars förlöpte dagen som vanligt. Lotta på Liseberg på kvällen. Tur att det finns något underhållningsprogram som man gillar.
Tisdag inget band utan det blev litet arbete i trädgården. Rensade rabatterna och tog ett tag i slänten och sedan blev det middag. Tog en eftermiddagssömn och så gick den tiden. Det tar på krafterna när man även ska ha apparaturen på ryggen. Elvy var på besök så det blev eftermiddagsfika. På kvällen Skansen. Tycker de bör- jar tappar i underhållningsvärde. Ingen bra musik i våra öron i alla fall. Sedan följdes detta program av Victoriadagen. Ingen vidare musik så det blev att sappa mellan kanalerna och slutligen blev det en inspelad Morden i Midsomer.
Onsdag dags att börja tänka på hemsidan. Passade på att köpa det nya hemsides- programmet. Det börjar klarna hur det kan användas och jag har litet tid på mig innan det gamla upphör. Inget uteväder idag. Regn, regn och åter regn. Således mörkt och dystert. Letade gamla bilder och fann från 60-talet, 1985 och 95 samt några som var svåra att tidsbedömma.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Torsdag en tur på bandet medan Ingegärd var och handlade i Tomelilla. Sedan var det dags att köra upp på hembygdsföreningen och klippa gräset där. Hemma igen dags för en fika och sedan tid framför dataskärmarna. Fick äntligen webprogram- met att göra några sidor som jag ville ha dem. Men säg den lycka som varar bes- tändigt. Plötsligt så försvann någon funktion och således problem igen. Skicka en förfrågan till deras support om problemet så nu är det bara att vänta på svar och om de kan åtgärda det från deras server. Troligtvis var det vissa funktioner i prov- programmet som inte fungerar förän man köpt det. Troligtvis får jag ominstallera hela programmet och lägga in en ny kod så fungerar det. Bara att vänta på svar. Det är ibland svårt med datorer. Har bytt program för bildspel och har nu ett litet problem att visa de nya i laptoppen. Nog dags att skaffa en ny sådan. Den gamla har Windows 7 och nyare program har svårt att fungera med denna. Allt förnyas och måste bytas ut. Det är den bistra verkligheten. Var nere i Tomelilla och skulle kolla upp laptoppar men där var det semesterstängt. Det är ingen brådska så det blir till att avvakta. Dagligen står det i tidningen om hur många turister vi har här på Österlen. Alla hotell, vandrarhem och campingar är fullbelagda och närings- ställena likaså. Man klagar på att det blir trångt och svårt att hålla avstånd till varandra. Räddningstjänsten har svårt att komma fram till havet då det är olyc- kor där. Bilar står i vägen och ingen vill gå utan alla ska köra så nära som möjligt. Detta är ett gammalt problem och det verkar inte bli bättre. Detta tillstånd på Österlen kan man bara hoppas att covid-19 inte breder ut sig för hitintills har vi varit förskonade för denna pandemi här i Skåne och i synnerhet här på Österlen. Så var det åter helg. Ta nu väl vara på varandra så får vi hoppas att vädret blir bättre så vi kan vara ute och ha det skönt. Må gott.

Åter veckans Foto och TextÅter startsidan