Veckans Foto och Text
2020-07-09

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Fredag och en tur på bandet som vanligt. Fortsatte med att lösa problem med det nya hemsidesprogrammet och så förflöt dagen. Passade även på att klippa gräsmattorna både hemma och på hembygdsgården. På kvällen som vanligt TV.
Lördag bandet. Fortsatte med hemsidesprogrammet. Det kommer väl att lösa sig så småningom men tyvärr har man svårt med amerikanska. Började även på bildspel om Ystads hamn till fotoklubben. Allt tar sin lilla tid. Fotboll på TV och så för- flöt dagen.
Söndag inget band. Dock jobbades det med bildspelet. Har fått ihop bilderna och nu är det musiken som ska letas upp. Denna måste vara fri eftersom bildspelet ska visas på diverse ställen och då är det copyrighten som gäller. Inget annat under dagen och kvällen.
Måndag en tur på bandet. Fick bildspelet klart och skickade iväg det till en kollega i klubben. På eftermiddagen var Ingegärd i Tomelilla för fotvård. Jobbade själv med dataprogrammet. Hoppas att trägen vinner. På kvällen Lotta på Liseberg. Tycker det är bra tryck fast det inte är någon publik.
Tisdag blev det inget band utan vi tog till Tomelilla för att klippas. Var även inne på apoteket med den gröna skylten. Det blev litet vin och öl. Knappt en människa där förutom personalen. På kvällen Skansen. Inte samma tryck som Lotta men det tog sig när Nisse kom upp på scenen. Tycker de kan lägga ned Duo-appen. Bara töntar som vill vara med i TV. Knappt någon som sjunger med.
Onsdag åter en tur på bandet. Fick besök av Karin. Hon ville tala litet om hem- bygdsföreningen. Var ute och rensade i några rabatter och sedan litet tid framför datorn. Det blir inte så mycket bilder numera eftersom vi inte är ute och kör. Kan inte bara ta bilder på blommorna i trädgården.

Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture
Placeholder Picture

Har fortsatt ta ta fram litet bilder från 2010 då vi gjorde Donaukryssningen. Nu blev det bilder från Bratislava, Eztergoom i Ungern. Parlamentet i Budapest och statykyrkogården utanför samma stad samt en bild från Prag. Det blir nog inte några sådana turer i framtiden. Är litet tveksam till hur det skulle fungera bara med den bärbara syremaskinen om den ska gå tjugofyra timmar om dygnet i en eller två veckor. Får väl så småningom börja testa ett dygn här hemma och se hur det fungerar. Man kan ju alltid hoppas att det går bra. I alla fall är det roligt att se på de gamla bilderna och drömma sig tillbaka hur det var då. Vi har gjort rätt många resor under åren och det har blivit drygt tjugofem bussresor och sedan en del med flyg. Den längsta vi gjorde var till New York medan jag själv var både i USA och Mexico med mitt gamla arbete. Därför finns det en hel del bilder att ösa ur om man tycker det är tråkigt och man vill uppleva minnen från förr. För att återgå till Donau så var denna resan på två veckor. Först några dagar på olika plat- ser i Tyskland och sedan bar det av från Passau till Budabest med Rigoletto. Det blev en hel del strandhugg. Vi besökte bland annat Bratislava, Erztergomm, Lins med klostret i Österrrike, Wien och Budapest där vi lämnade Rigoletto. På hem- vägen blev det ett besök i Prag medan det bara blev en övernattning i Dresden.
Torsdag växlander väder. Solsken och mulet i en salig röra. Först en tur på bandet medan Ingegärd var i Tomelilla för att veckohandla. När hon var hemma igen be gav jag mig upp på hembygdsgården för att klippa gräsmattan där. Sedan hem igen och fortsatte med vår egen gräsmatta. På eftermiddagen presskonferensen angående covid-19. Det verkar vara i avtagande men det är bäst att inte ropa HEJ än. Vi ser hur den kan komma tillbaka i andra länder. Bara att hoppas att man slipper den. Fick nog med mina lunginflammationer i fjol. Hoppas att Ni alla får en riktigt skön helg och tar vara på varandra. Ha det!

Åter veckans Foto och TextÅter startsidan