Nyårsdagen ingen hangover efter nyårsafton eftersom vi firade ensamma. Det blev ing- en resa till Hameln under nyåret som var planerat. Således tog vi det lugnt årets första dag. På kvällen var vi bjudna till Karin och Håkan på nyårsdagsmiddag bestående av tre superba rätter och gott dricka därtill. Således firades det nya året litet annorlunda än som brukligt är. Första gången vi var borta sedan jag fick min lilla maskin till syrga- sen. Det fungerade bra både borta och när vi promenerad dit och hem.
Torsdagen en tur på bandet. Vandrade i norra Frankrike. Det var vinresan vi gjorde 2018. På eftermiddagen till Nova i Gärsnäs för att träffa diebetessköterskan. Proverna såg bra ut och vi ska träffas i slutet av månaden för att utvärdera veckosprutan som jag börjat ta nu.
Fredag relativt lugnt. Inga större aktiviteter. Bara en tur på bandet innan vi tittade på Tour de Skis och kopplade av och hade det gott. På kvällen litet gott att äta och dricka.
Lördagen tillbringades lika dant som fredagen. Börjar vänja mig vid att ha slangen bak efter mig. Åter skidor på TV och det vanliga på kvällen. Det vill säga denna gången ank- bröst och gott vin därtill.
Söndag en tur till Sicilien. Detta under tiden jag gick på bandet. Tur att man har sina bildspel att se så blir inte tiden så lång när man går. Under dagen åter skidor. Det var kliv, kliv och överlev. Det är underbart att se Jouhag forsa fram i skidspåret. Vilken åkerska. Man kan bara beundra henne. Växlande väder. Ena minuten snö och sedan uppehåll och solsken. Det senare är vi inte bortskämda med vid denna årstiden.
Måndag och även nu helgdag. Var nere och tog en tur på bandet. Denna gången blev det en tur på Cypern. Sedan en tur till Tomelilla för att fylla på förråden litet. Det har va- rit en lång helg och vi handlade inte efter nyår. Således var det litet behov av att handla. Man behöver inte svälta fast man har ätit en del under helgerna.
Åter Foto o Text
Åter Toppen
Åter Foto o Text
Tisdag en promenad i Schweiz. Det är lagom med ett land och resa varje gång. För det mesta blir det en timmes promenad och detta är precis lagom. Dock inte samma hastig- het som innan mina lunginflammationer. Dock går det lättare för varje gång. På eftermid- dagen var Ingegärd och spelade bridge och på kvällen till Tomelilla för ett infomöte med kommunen gällande föreningsbidrag med mera. Tittade själv på fotboll på TV.
Onsdag samma gråa trista väder. Åter en tur på bandet och sedan litet fixande vid da- torn. Körde Ingegärd till Ystad för mammografi. Skönt att hon inte behöver åka till Kristi- anstad för den årliga kontrollen av bröstcancern. Passade på att inköpa en ny förläng- ningssladd till avfuktaren i tvättstugan. Den nuvarande börjar bli sliten och risk för glappkontakt kan uppstå varför vi byter den. På eftermiddagen såg vi på första delen av den nya Hamilton. Litet rörig men det kanske bättrar sig.
Torsdag ingen tur på bandet. Istället till Tomelilla för att handla inför helgen. Fick bes- ked att byalagets infoblad var tryckt så det var bara att någon hämtar det och fixar med utdelning. På kvällen Ingegärd på styrelsemöte i hembygdsföreningen medan jag själv begav mig till Ystad och fotoklubben. Det var årets första klubbträff och jag får se hur länge man orkar hänga med nu när man ska ha syrgasmaskinen med sig. Visserligen har jag en liten vagn att transportera den på men det är litet bökigt när man ska ha den
i bilen. Får se hur man kan lösa detta på ett smidigt sätt. Det gick i alla fall bra denna af- ton.
Så var åter en vecka till ända. I detta fallet nio dagar eftersom jag inte gjorde något för- ra torsdagen då den veckan hade blivit kort då jag avslutade året den siste december. Har funderat på hur framtiden kommer att se ut då det gäller resor. Det blir kanske litet problematisk att bege sig på utlandsresor med syrgasen. För höra med KOL-sköterskan om detta kan låta sig göras. Ta nu väl vara på varandra och njut av helgen och den kommande veckan.